[ NOVO ] Božinović: Svaki stolac na terasi mora biti udaljen 1,5 m. Glazba ugrožava, ne smije se puštati

[ NOVO ] Božinović: Svaki stolac na terasi mora biti udaljen 1,5 m. Glazba ugrožava, ne smije se puštati

Od ponedjeljka se otvaraju terase ugostiteljskih objekata ali uz pridržavanje epidemioloških mjera. Također će se dopustiti treninzi u zatvorenim prostorima. Ministar Davor Božinović iznio je detalje o popuštanju mjera.

Terase

Radno vrijeme može biti od 6 do 22 sata, dozvoljen je samo rad na otvorenom, ako terase imaju pleksiglas sve se treba otvoriti kako bi zrak strujao.

Potrebno je osigurati razmak među gostima, stolice moraju biti razmješteni na 1, 5 metara, a stolovi minimalno 3 metra, piše Večernji list.

Na ulasku treba biti dostupno dezinfekcijsko sredstvo, na toalet se može ali svi moraju nositi masku i mora to biti jasno istaknuti. Nije dopušteno puštanje glazbe u ugostiteljskom objektu.

Treninzi u zatvorenim prostorima

Trenirati mogu biti samo beskontaktni

Primjerice nogomet, košarka, ali i borilačke vještine se mogu održavati, ali da se rade kondicionalni treninzi, za koje nije potreban kontakt.

Tenis se može igrati tu nema kontakta.

Svlačionice i tuševi se ne bi trebali koristiti, ali mogu pod određenim mjerama, treba organizirati da u svlačionicu ne ulaze više od dvije osobe odjednom. Obvezno je nošenje maski.

Karantena se vraća na 14 dana

'Karantena se vraća na 14 dana', kazao je Capak dodajući da će HZJZ objaviti nove preporuke.  'Većina zdravstvenih djelatnika je cijepljenja, tako da imamo jedan manje razlog i ne znamo koliko imamo oboljelih od britanskog soja', dodao je.

Pristajanje kruzera

'Mi smo dopustili kruzerima do 200 putnika da pristaju. S obzirom da se već sada razgovara na relaciji turističkih agencija o potencijalnom dolasku tijekom ljetne sezone ako bismo imali su zabranu onda svi naši turistički djelatnici ne bi bili u ravnopravnoj poziciji. Na njima su vrlo striktna pravila i oni su vrlo dobro organizirani', kazao je Božinović. 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 26.02.2021. / Večernji list