Neto dobit Atlantic grupe 84,6 mil. kuna, Tedeschi: Unatoč krizi nastavljamo s investicijama

Neto dobit Atlantic grupe 84,6 mil. kuna, Tedeschi: Unatoč krizi nastavljamo s investicijama

Atlantic grupa je u prvom tromjesečju ove godine ostvarila neto dobit od 84,6 milijuna kuna, što je pad od 5,3 posto u odnosu na isto razdoblje lani, objavili su u srijedu iz te tvrtke.

Blagi pad u odnosu na usporedivo razdoblje prošle godine, kako ističu iz tvrtke, posljedica je značajnih ograničenja u radu ugostiteljskih objekata kao i drugih mjera za suzbijanje pandemije koje su utjecale na smanjenu potrošnju izvan vlastitih domova kroz cijeli prvi kvartal ove godine, ali i povećane prodaje određenih kategorija, primarno Argete i Farmacije, u ožujku prošle godine, uslijed stvaranja zaliha kućanstava nakon izbijanja pandemije, piše novac.jutarnji.hr.

Najbolji rezultat među poslovnim područjima ostvarili su poslovno područje Donat s rastom od 10,1 posto, Kava kao pojedinačno najveća kategorija s rastom na tržištima Hrvatske, Austrije i Njemačke te Delikatesni namazi sa značajnim rastom na tržištima Njemačke, Švicarske i Švedske.

Iz Atlantica ističu kako su u ožujku započeli ulaganje u izgradnju nove tvornice proizvoda pod robnom markom Argeta i to na području općine Kneginec u okolici Varaždina. Investicija je vrijedna oko 50 milijuna eura započela je kupnjom zemljišta. Realizacijom svih faza projekta planirano je otvaranje i do 150 novih radnih mjesta. 

Predsjednik Uprave Emil Tedeschi kazao je da su zadovoljni rezultatima ostvarenima u prvom kvartalu ove godine.

'Atlantic Grupa pokazala je otpornost na krizu i stabilnost poslovnog modela, što je prepoznalo i tržište kapitala te smo ostvarili i povijesno najvišu cijenu dionice na Zagrebačkoj burzi. Unatoč krizi nastavljamo s planiranim investicijama potrebnim za dugoročan rast, među kojima se ističe ulaganje u novu tvornicu Argete u okolici Varaždina', istaknuo je.


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 28.04.2021.