Napuštena građevina pretvara se u "tvornicu ambalaže" vrijednu 50 milijuna kuna, zaposlit će nove radnike!

Napuštena građevina pretvara se u "tvornicu ambalaže" vrijednu 50 milijuna kuna, zaposlit će nove radnike!

Modepack koji izvozi na 32 svjetska tržišta zbog eksponencijalnog rasta poslovanja još lani donio je odluku o pokretanju nove investicije te udvostručenju kapaciteta, a za Poslovni dnevnik potvrdili su da bi kroz mjesec dana trebali početi i građevinski radovi na njihovom novom, 50 milijuna kuna vrijednom pogonu u Velikoj Gorici, u Ulici Fausta Vračića.

Otkrili su da će u novom pogonu zaposliti 20-ak novih radnika, a što će značiti rast zaposlenosti od 50-ak posto jer trenutno imaju 42 zaposlena. Direktor i vlasnik tvrtke, Jure Širić, pojasnio je da će novi pogon biti kapacitiran za 12 do 14 proizvodnih linija, ako će tržišne okolnosti to tražiti, i 80-ak zaposlenih.

-Kako je u našem biznisu ekologija i zelena agenda generalno vrlo važna tema, čak smo se i kod planiranja investicije odlučili primijeniti taj model. Naime, odlučili smo da nećemo ići u greenfield investiciju nego u reciklažu nekog postojećeg objekta. Ubrzo smo pronašli što smo tražili u nedovršenom projektu propale građevinske tvrtke Tempo koja je u Velikoj Gorici sredinom 1990-ih krenula gradnju svojeg prodajnog sjedišta, ali je zbog poslovnih poteškoća projekt stao s gradnjom, a tvrtka završila u stečaju- rekao je Širić za Poslovni dnevnik.

Ostatak članka pročitajte na vgdanas.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 29.09.2021. / www.vgdanas.hr