Najmanja hrvatska županija obara turističke rekorde

Foto: Silverije (CC BY-SA 3.0)

Najmanja hrvatska županija obara turističke rekorde

U srcu gornjeg Međimurja nalaze se toplice Sveti Martin koje su s godinama postale generator turizma u županiji

Danas se oko toplica nalaze privatni iznajmljivači, OPG-ovi i brojne atrakcije.

''Najviše nas se dojmila priroda i gastronomija, znači ponuda je vrhunska'', kaže posjetiteljica Ina iz Zagreba za dnevnik.hr

Prepoznaje to sve više domaćih gostiju kojima se lokalna zajednica okrenula. U korona free županiji u srpnju, kada je Hrvatska na 50 posto lanjskog rezultata, bilježe 12 posto više dolazaka i isti broj noćenja. Od toga je 58 posto domaćih gostiju. Strani pak sve više biraju luksuzne vile za odmor.

''Meni je iznimno drago, to su jako dragi gosti. Odlučili su se u biti s obzirom na to da je Španjolska imala takvu situaciju kakvu je, kao i Italija. Mi smo ovdje što se tiče korone stvarno dosta dobro prošli, praktički već mjesecima nemamo niti jednog zaraženog'', kaže iznajmljivačica Antonija Nesik.

Kako bi se novac u turizmu što više okretao, županija za svakih 250 potrošenih kuna dijeli kupon koji se može iskoristiti za 100 različitih turističkih doživljaja ili usluga. Do sada je podijeljeno više od 15 tisuća kupona, pa je u posljednjih mjesec dana turizam generirao oko 4 milijuna kuna.  

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala dnevnik.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 20.07.2020. / dnevnik.hr