Na Kvarneru za Uskrs više od deset tisuća gostiju

Na Kvarneru za Uskrs više od deset tisuća gostiju

Tijekom uskrsnih blagdana na Kvarneru je boravilo nešto više od deset tisuća gostiju, koji su ostvarili 25 tisuća noćenja, izvijestila je u utorak Turistička zajednica Kvarnera. 

To je 50 posto noćenja koliko ih je ostvareno za uskrsne blagdane 2018. godine, kada je produženi uskrsni vikend bio sličnih datuma kao ove godine, navodi se u priopćenju.

Najviše je turističkih noćenja na Kvarneru tijekom uskrsnog vikenda ostvareno u hotelima, oko 11 tisuća (45 posto ukupnih noćenja na Kvarneru), potom u obiteljskom smještaju sedam tisuća (27 posto), pet tisuća u kampovima (19 posto) i dvije tisuće u nekomercijalnom smještaju, piše portal N1.

Kvarner je ove godine za Uskrs posjetio velik broj domaćih gostiju, koji su ostvarili i 14,5 tisuća noćenja, što je 60 posto ukupnih noćenja te regije.

Inozemni gosti ostvarili su 40 posto noćenja, što, kako kažu u Turističkoj zajednici Kvarnera, nije mali broj uzmu li se u obzir sva ograničenja u putovanjima koja su trenutno na snazi.

Među inozemnim gostima najviše su noćenja ostvarili oni iz Njemačke (3,5 tisuća), slijede gosti iz SAD-a (1,1 tisuća) i gosti iz Slovenije (650 noćenja).

Opatijska rivijera i otok Krk su definitivno bila najtraženija odredišta, budući da je na njihovom području ostvareno nešto više od polovice svih noćenja na Kvarneru.


Izvor: portal N1

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 07.04.2021.