Na Kvarneru sezona protječe bolje od očekivanja

Na Kvarneru sezona protječe bolje od očekivanja

Direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov kazala je da sada na Kvarneru boravi oko 160.000 turista

Turistička sezona na Kvarneru protječe bolje od očekivanja, a od početka godine do 10. kolovoza ostvareno je 59 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare u županijskoj upravi.

U srpnju je ostvareno 69 posto noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine, u prvim danima kolovoza ostvareno je 75 posto, a iz dana u dan gostiju sve više.

Direktorica Turističke zajednice navela je da je početak godine, prije pandemije koronavirusa, bio bolji nego lanjski te da se od lipnja gosti vraćaju. U sedam i pol mjeseci 45 posto noćenja je ostvareno u obiteljskom smještaju, 18 posto u kampovima i 10 posto u hotelima.

Najviše gostiju boravilo je na otoku Krku, zatim na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, otocima Rabu i Lošinju.

U sezoni je najviše je gostiju iz Njemačke, koji su ostvarili 93 posto noćenja u odnosu na isto razdoblje lani, a slijede gosti iz Slovenije, domaći gosti, gosti iz Austrije, kazala je direktorica TZ Kvarnera, naglasivši da su najznačajnija tržišta stabilna.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 12.08.2020. / novac.jutarnji.hr