Ministrica poljoprivrede ima dobre vijesti za kooperante Megglea

Ministrica poljoprivrede ima dobre vijesti za kooperante Megglea

Meggle je spreman za razgovore o prodaji tvornice

“Spremni smo za razgovore o prodaji tvornice i do 31. prosinca imamo vremena na tome raditi”, kazao je predsjednik Uprave Meggle Hrvatska Marjan Vučak.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u utorak je izjavila kako je odluka tvrtke Meggle o gašenju proizvodnje u Hrvatske konačna, no poručila je njezinim kooperantima, kojih je 280, da otkup nije ugrožen jer mljekarska industrija jamči da će se otkup nastaviti.

Ministrica je to izjavila nakon sastanka s  predstavnicima mljekarske industrije i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem. Povod sastanka bila je najava tvrtke Meggle Hrvatska o gašenju proizvodnje u Hrvatskoj.

Vučković je rekla i kako se radi na pronalasku modela kako bi se sačuvala radna mjesta i tradicija proizvodnje mlijeka u Osječko-baranjskoj županiji.

Poručila je i kako će Vlada i lokalna samouprava učiniti sve da se proizvodnja održi i da se sačuva svih 160 radnih mjesta te da se proizvodnja u idućem razdoblju učini konkurentnijom.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 22.07.2020. / www.poslovni.hr