Mala hrvatska općina svim umirovljenicima podijelila 500 kuna jednokratne pomoći

Mala hrvatska općina svim umirovljenicima podijelila 500 kuna jednokratne pomoći

Da svaka kuna dobro dođe, najbolje znaju umirovljenici, pogotovo u vrijeme krize

Za razliku od nekih drugih zemalja, Hrvatska građanima nije isplatila nikakve jednokratne pomoći uslijed pandemije koronavirusa.

Starije stanovnike u nekim su mjestima razveselile uskrsnice koje su isplaćene tek nedavno zbog epidemioloških mjera. Iznosi su različiti, ovise o cenzusima, no ne i u općini Vir koja je svim svojim umirovljenicima i stanovnicima starijima od 65 godina ovih dana podijelila po 500 kuna.

Kako su portalu mirovine.hr pojasnili iz Općine Vir, riječ je o zakašnjeloj podjeli jednokratne novčane pomoći koja se u jednakom iznosu isplaćuje dvaput godišnje u vrijeme blagdana. Isplata je kasnila zbog epidemioloških mjera, a građanima je i više nego dobro došla u jeku gospodarske krize.

Isplatu su proveli tijekom protekla tri tjedna putem pošte, a pomoć je dobilo više od 700 umirovljenika, starijih, nezaposlenih i socijalno ugroženih osoba.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala mirovine.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 06.08.2020. / www.mirovina.hr