Ljeto na moru – zima u planinama! Nove prilike za hrvatske sezonce

Ljeto na moru – zima u planinama! Nove prilike za hrvatske sezonce

Poznato je da je Austrija svjetski prvak u turizmu, barem kada je riječ o zemljama koje nemaju pristup moru. Zimska sportska i wellness ponuda, brda, glečeri, krajolici i netaknuta priroda, glavni su aduti austrijske turističke ponude.

Gosti u Austriji mogu birati između više od 48.000 ugostiteljskih objekata, gotovo 16.000 hotela te između više od 18.000 poduzeća specijaliziranih za sportske aktivnosti. Austrijski turistički sektor direktno zapošljava oko 300.000 djelatnika, a oko 700.000 radnih mjesta izravno je vezano uz turistički sektor.

Kako bi njihovi gosti mogli uživati u zimskim radostima, austrijskom je turizmu potrebna dodatna kvalificirana radna snaga. Ovo je prava prilika za sve sezonce i ostale turističke djelatnike koji i u zimskoj sezoni žele (za)raditi! 

Kako se hrvatska ljetna i austrijska zimska sezona izvrsno nadopunjuju, ADVANTAGE AUSTRIA – Austrijski ured za vanjsku trgovinu Zagreb i EURES mreža te portal posao.hr ove godine, 23. listopada, zajedno organiziraju Sajam sezonskih poslova u turizmu u Austriji – zimska sezona 2019./2020. 

Austrijska turistička poduzeća traže kvalificirane kandidate različitih profila, što uključuje:

-      konobare,

-      kuhare, kuhinjsko osoblje,

-      pomoćno osoblje,

-      radnike na recepciji,

-      radnike na housekeepingu,

-      animatore, osoblje za brigu o djeci,

-      strojare za upravljanje žičarama,

-      masere, kozmetičare, itd.

Svi kandidati imaju priliku direktno upoznati i razgovarati s poslodavcima iz 15 austrijskih hotelskih i ugostiteljskih poduzeća, koji traže turističke djelatnike, te s njima obaviti prve razgovore u vezi zapošljavanja za zimsku sezonu 2019./2020.

Oglasi poslodavaca bit će pravovremeno objavljeni na našoj AdvantageAustria i Facebook stranici.

Utorak, 17.09.2019.