'Krećemo u proizvodnju 50.000 zaštitnih vizira za sve hrvatske bolnice. Dajte nam 10 dana'

'Krećemo u proizvodnju 50.000 zaštitnih vizira za sve hrvatske bolnice. Dajte nam 10 dana'

- Od ponedjeljka krećemo u proizvodnju 50 tisuća vizira kojima bismo opskrbili sve hrvatske bolnice. Računamo da će nam u ovoj fazi za to trebati desetak dana. Još uvijek smo iznenađeni velikim odazivom naših kolega iz cijele Hrvatske i koliko je cijela ova inicijativa uzela maha - javili su se novinarima Jutarnjeg lista iz Hrvatskog studentskog zbora. Ta je splitska studentska organizacija jedan od pokretača velike prošlotjedne akcije 3D printanja zaštitnih vizira za hrvatske medicinske djelatnike.

U nevjerojatnoj volonterskoj akciji proizvodnje zaštitnih vizira za lice, koja je prošli tjedan pod oznakom #studentipomažu zapalila društvene mreže, trenutno sudjeluje 350 studenata iz 45 hrvatskih gradova. Bez predaha, tristo njihovih 3D printera danonoćno "štancaju" zaštitne vizire.

Ideja za posebnu zaštitu za medicinsko osoblje od prijenosa koronavirusa sa zaraženog pacijenta došla je, zapravo, od jednog mladića, 23-godišnjeg Slavena Damjanovića, studenta pete godine splitskog FESB-a, koji je osmislio i 3D tehnologijom isprintao prve zaštitne vizire. 

- Čuo sam apel ministarstva da od pojedinaca i tvrtki traže pomoć u zaštitnim maskama, rukavicama, dezinfekcijskim sredstvima i opremi za medicinske djelatnike pa sam počeo razmišljati kako bih mogao pomoći. - govori Damjanović pokušavajući nadglasati šuštanje strojeva u pozadini.


Izvor: novac.jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 30.03.2020.