Kažnjavat će se kršenje mjera i nenošenje maski, Božinović objavio detalje

Kažnjavat će se kršenje mjera i nenošenje maski, Božinović objavio detalje

Premijer Andrej Plenković najavio je da će biti uvedene kazne za fizičke osobe koje krše mjere, a danas je to potvrdio i ministar Davor Božinović

Božinović je na presici najavio strožu kontrolu provedbe novih mjera protiv koronavirusa koje stupaju na snagu u ponoć, što uključuje i kazne za nenošenje maski.

"Inspekcije civilne zaštite, Državnog inspektorata i policijski službenici bit će vidljiviji nego do sada. Naglasak će biti na objektima i djelatnostima gdje se očekuje okupljanje većeg broja ljudi, tu mislim na trgovačke centre", rekao je Božinović na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

Već su jučer imali razgovore s odgovornim osobama pa će ovu fazu obilježiti malo strože i striktnije postupanje nadležnih službi. Danas se sastaje radna skupina za izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a glavna tema bit će kažnjavanje onih koji ne poštuju mjere, istaknuo je.

"Sve ovo vrijeme to smo htjeli izbjeći, veliki dio građana mjere je prihvatio, a zbog one manjine vjerojatno ćemo vrlo skoro izmijeniti taj dio zakona", rekao je Božinović dodavši kako će prijedlog izmjena biti upućen vladi po hitnoj proceduri, a odluku o tome mora donijeti Hrvatski sabor.

Na pitanje kolike će biti kazne za nenošenje maski, odgovorio je kako se o tome još raspravlja, ali bit će to ozbiljnije kazne.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 27.11.2020. / www.index.hr