Katastrofalan pokazatelj turističke sezone iz Slavonije

Katastrofalan pokazatelj turističke sezone iz Slavonije

Posljedice koronavirusa na gospodarstvo već su vidljive. Dok se Vlada nada da turistička grana koja najviše podiže BDP i puni državnu kasu neće biti toliko pogođena, Slavonci tvrde da nije tako.

Naime, što za Jadran znači srpanj, to za Slavoniju znači ožujak. Usto slavonski je turizam precizan, no nažalost i katastrofalan pokazatelj kakva će sezona biti.

Osječanin Vlado, dok hoda praznim hodnicima svojega pansiona teško mu je i slušati političare kako govore: "Sreća u nesreći je da je koronavirus došao – izvan turističke sezone.".

"Nama je sad puna sezona. Mi u ovom periodu godine smo, treći, četvrti, peti mjesec smo, popunjenost seže do 95%. Znači, mi smo već izgubili tu, što bi na Jadranu rekli "špicu". U ovim trenucima pozdravljam kolege na Jadranu, ali mi smo to doživjeli'', rekao je za RTL Vladimir Poznić, vlasnik obiteljskog pansiona.

Njegova supruga neutješno gleda u računalo. Baš sve je otkazano. A Slavonija je inače destinacija za ostati dan dva prije ili poslije odmora na Jadranu, pa već znaju – i Jadran čeka slično.

Baranja je tek prepoznata kao spektakularna turistička destinacija, ali i tako je isto stanje.

Najveći generator turizma od Zagreba prema istoku, brend grada Hotel Osijek ima 3 gosta, a 110 zaposlenih. Konferencijske sale su prazne, jer otkazane su apsolutno sve konferencije od čega je Hotel živio. No Slavonci, barem većina, i dalje su puni empatije. A radnicima nisu dali otkaze već plaćeni godišnji odmor.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala RTL.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 14.04.2020. / www.rtl.hr