Josipa Bračanov Vrijednost poduzetništva je i u izboru projekata koje želite raditi

Josipa Bračanov  Vrijednost poduzetništva je i u izboru projekata koje želite raditi

– Najveća vrijednost samostalnog poduzetništva je što poslovno mogu birati projekte. Biram kome se obraćam, biram u kojem segmentu i sektoru želim raditi, način pisanja kojeg želim koristiti.

To je sve povezano i s privatnim životom, jer mogu kreirati vrijeme i dan, istaknula je u razgovoru za PoslovniFM Josipa Bračanov, PR i event menadžerica, suosnivačica 4AM Agency.

– Dugo vremena sam mislila da poduzetništvo uopće nije za mene. Nije mi bilo primamljivo i stvarno nisam mislila da ću biti poduzetnica, ali eto život je pokazao. Sve ima neko svoje vrijeme, sve ima taj put kojim je trebalo očito proći kako bi pokazao da mogu sigurno stajati iza svog rada, kazala je Bračanov i u razgovoru s urednikom podcasta Mislište Sandrom Kraljevićem se prisjetila svog prvog i trenutnog poduzetničkog iskoraka. Nakon što je 2016. dala otkaz u poznatoj IT tvrtki i osnovala Cook hub, kojeg je prodala nakon tri godine te odnedavno vraćajući se svojim glavnim opredjeljenjima – komunikaciji, PR-u i organizaciji evenata kroz obiteljsku agenciju.

– Prvi put kad sam bila poduzetnica, nisam u potpunosti mogla reći – to je to, nekako sam bila nesigurna, osjećala sam se često zbunjenom s pitanjem pripadam li ja tu, tom kulinarskom svijetu uopće? A sad, kao poduzetnica znam da je to moja zaokružena priča – bavim se se prije svega organizacijom raznih događanja i manifestacija iz raznih područja, od kulture, glazbe, mode do odnosa s javnošću i digitalnog marketinga i brendinga, kazala je Bračanov. Cjelovit razgovor poslušajte u streamu prvog poslovnog radija PoslovniFM, na podcast platformama Mixcloud i Spotify (u nastavku izravno linkovi) ili preuzmite za kasnije slušanje, kad god želite.

U 10 godina radnog staža dali ste otkaz čak 5 puta. Kako to? zapitao je urednik Kraljević.

– To sam izgleda naslijedila od mame, koja je dala otkaz 15 puta u svom životu, uz smiješak će Bračanov dodajući da su svi otkazi iz njezine perspektive bili vrlo opravdani. Dodaje da nikad nije dala otkaz zbog ponude druge firme, uvijek je bila njezina odluka kad su se dogodili neki jako veliki prijelazi, jako velike prekretnice.

– Agencija je obiteljska tvrtka, suprug i ja. Zbog svojih iskustava u životu odlučila sam da želim bit 100 % mama kad sam s djetetom i 100 % poslovna žena kad sam na poslu. To su dvije uloge koje razgraničavam i svaki taj dio dana ima svoj dio dana, kazala je Bračanov.

Opušta se i uz pisanje, isključivo zbog sebe, jer ima, kaže, tu neku energiju, nešto u sebi, što jednostavno mora pretočiti u riječi.

poslovni.FM

poslovni.FM

Nastao kao izraz želje da se dobre priče i događanja, kao i uspjesi poduzetnika predstave širom krugu ljudi, posebno i zato što u današnjim mainstream medijima gospodarstvo i poduzetništvo ne dobivaju količinu prostora koja bi bila u skladu s njihovom snagom i značenjem, na hrvatskom medijskom tržištu pokrenut je PRVI POSLOVNI RADIO koji će sve svoje aktivnosti usmjeravati i provoditi pod brendom poslovniFM.

W: poslovnifm.com

Srijeda, 07.02.2024.