Jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj ne zna za srpanjsku rupu, nikad više turista

Jedna od najmlađih općina u Hrvatskoj ne zna za srpanjsku rupu, nikad više turista

I dok se mnogi žale kako ovogodišnja turistička sezona nije ispunila očekivanja, u jednoj od najmlađih općina u Republici Hrvatskoj nemaju tih problema.

Vrsi su u plusu u dolasku gostiju i broju noćenja. Turistička zajednica Općine Vrsi ne zna za srpanjsku rupu, slabu popunjenost apartmanskog smještaja i pad noćenja usprkos povećanju smještajnih kapaciteta. Najnoviji rezultati koje je objavila TZO Vrsi govore kako je od početka godine do kraja srpnja ostvareno 4 posto više noćenja.

- U prvih deset dana kolovoza imamo 7 posto više dolazaka i čak 30 posto više noćenja s obzirom na isto razdoblje protekle godine. Ako je suditi po rezervacijama očekujemo da i daljnji nastavak sezone bude u plusu. Tradicionalno i dalje su nam najbrojniji gosti Nijemci, kazala je Zadarskom listu Rafaela Maraš, direktorica TZO Vrsi.

Mnogo je neotkrivenih i čudesnih mjesta na našoj obali, koja sve više intrigiraju i pobuđuju maštu žitelja Lijepe Naše i stranaca, a među njima su zasigurno i Vrsi te Poljica, područje u kojem živi oko 2.100 stanovnika.

- Nema uspješnog turizma bez suradnje i angažiranosti svih pojedinaca uključenih u ovaj turistički fenomen, naglasila je Maraš.

Nakon što su spremno dočekali turističku sezonu mogu uživati i u plodovima, moglo bi se reći besprijekorno organiziranog i bogatog Vrškog lita 2019. Na zadovoljstvo mještana, vikendaša i turista Vrško lito 2019. ima znatno veći broj manifestacija raznog tematskog sadržaja, od kulturnih, zabavnih do športskih.

- Očekivanja su svake godine sve veća, priznaje Maraš dodajući kako manifestacije organizira Turistička zajednica uz pomoć Općine i Vrsi infrastrukture.


Cijeli članak dostupan na: novac.jutarnji.hr

Srijeda, 14.08.2019.