Investicija od 28 milijuna kuna: Otvorena najveća tvornica čajeva u regiji

Investicija od 28 milijuna kuna: Otvorena najveća tvornica čajeva u regiji

Selo Kladare pokraj Pitomače od danas je i službeno dom najveće i najmodernije tvornice za opremanje čajeva u ovom dijelu Europe, piše Jutarnji.

Tvornica u partnerskom vlasništvu lokalne obiteljske tvrtke, Spider grupe i talijanskog Evertona investicija je vrijedna 28 milijuna kuna, djelomice financirana iz europskih fondova. Za je taj novac izgrađen novi pogon i opremljen najmodernijim proizvodnim linijama.

- Zahvaljujući ovim, najmodernijim linijama, tvornica je znatno konkurentnija na tržištu branše. Danas smo uz bok najvećim svjetskim igračima privatne marke, a koja je naš ciljani segment - ističe predsjednik Uprave tvrtke Denis Nemčević.

Spider grupa, specijalizirana za BIO uzgoj i preradu ljekovitog i aromatičnog bilja i proizvodnju čajeva i pripravaka na bazi ljekovitog i aromatičnog bilja, prvenstveno orijentirana na privatne marke najpoznatijih trgovačkih lanaca Europe poput Lidla, Hoffera, Aldija i Hopa, a u tijeku su pregovori s WallMartom.

Novom će tvornicom, koja se prostire ukupno na 4000 četvornih metara, Spider grupa značajno povećati svoje proizvodne kapacitete. Iz tvrtke najavljuju opremanje 400 milijuna čajnih vrećica godišnje.

- Posla je puno i naši će radnici, njih pedesetak, u ovom pogonu raditi cijelu godinu u tri smjene, jednako kao i njihove kolege u pogonu za preradu bilja - kaže direktor.


Ostatak članka pročitajte na: novac.jutarnji.hr

Petak, 06.12.2019.