Infobip privukao 200 milijuna dolara investicije i sad je vrjedniji od milijardu dolara

Infobip privukao 200 milijuna dolara investicije i sad je vrjedniji od milijardu dolara

U prvoj rundi financiranja su dobili 200 milijuna dolara od investicijskog fonda One Equity Partners

Jedna od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe, vodnjanski Infobip, prikupio je više od 200 milijuna dolara u prvoj rundi financiranja od investicijskog fonda One Equity Partners, čime je njihova vrijednost upravo premašila milijardu dolara. Tim će sredstvima dalje financirati svoju ekspanziju u SAD-u kroz potencijalna preuzimanja, rekli su izvori za Reuters.

O mogućem Infobipovom izlasku na burzu pisalo se još u kolovozu prošle godine, kada je jedan od osnivača kompanije i direktor Infobipa Silvio Kutić u razgovoru za Bloomberg potvrdio mogući IPO. “To je nešto o čemu trenutno razgovaramo. Do odluke bi moglo doći u sljedećih nekoliko mjeseci, pola godine, godinu dana”, rekao je tada Kuntić. Infobip će se sada fokusirati na širenje na američkom tržištu, a izlazak na američku burzu su za sada odgodili, tvrde izvori.

Kompanija je osnovana 2006. godine, a Infobip pruža tehnologiju i usluge potrebne za višekanalni (omnichannel) marketing, koja klijentima omogućuje komuniciranje s kupcima i korisnicima kroz SMS poruke ili druge usluge poput WhatsAppa. S vremenom su im klijenti postali Uber, Viber, WhatsApp, Telegram, Costco i Unilever, a te kompanije komuniciraju s preko sedam milijardi mobilnih uređaja u više od 190 zemalja svijeta.

Infobip je prošle godine generirao 602 milijuna eura prihoda, što je rast od 38 posto u odnosu na prošlu godinu. Infobip je povezan s preko 600 operatora diljem svijeta, a globalno zapošljavaju više od 1800 ljudi na šest kontinenata.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s Telegram portala.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 30.07.2020. / www.telegram.hr