Idu u povećanje kapaciteta ‘teško’ 26,8 milijuna kuna

Idu u povećanje kapaciteta ‘teško’ 26,8 milijuna kuna

Prilikom nedavnog posjeta Varaždinskoj županiji Marija Vučković, ministrica poljoprivrede dodijelila je ugovore o potpori iz Programa ruralnog razvoja Grupi Vindija i Koki d.d.

Riječ je o kompanijama nositeljima oznake sljedivosti 5HR i jedinog službenog GMO-FREE certifikata u Hrvatskoj za piletinu i stočnu hranu.

Potpora od 13,4 milijuna kuna dodijeljena je tvrtki Koka u sklopu operacije 4.2.1, piše Poslovni dnevnik. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima, dok cjelokupna investicija u povećanje proizvodnih kapaciteta iznosi 26,8 milijuna kuna.

Vindiji je pak dodijeljena potpora od 2,6 milijuna kuna za projekt izgradnje sunčane elektrane, investiciju ukupne vrijednosti od 5,2 milijuna kuna.

Prilikom posjeta ministrica je dodijelila devet ugovora ukupne vrijednosti odobrene potpore veće od 22 milijuna kuna te ukupne vrijednosti investicija veće od 42 milijuna kuna te najavila novi natječaj koji će omogućiti i investicije u tržnice.


Izvor: Poslovni dnevnik

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 13.04.2021.