Hrvatski Crveni križ na potresom pogođenom području: ‘Trenutno je najveća potreba za grijalicama’

FOTO: Hrvatski Crveni križ

Hrvatski Crveni križ na potresom pogođenom području: ‘Trenutno je najveća potreba za grijalicama’

Hrvatski Crveni križ i dalje intenzivno pomaže na području pogođenom potresom, trenutno skrbi o 25.000 građana, a zbog hladnog vremena najveća je potreba za grijalicama koje se mogu donirati u najbliže društvo Crvenog križa, priopćeno je u petak.

U Hrvatskom Crvenom križu (HCK) ističu kako je na dan 14. siječnja na ime Apela za pomoć stradalima u potresu uplaćeno 67.564 donacija u ukupnom iznosu od 43.039.603,76 kuna. Na donatorskom telefonu 060 9011 zabilježeno je 89.689 poziva u vrijednosti od 560.556,25 kuna (uključujući PDV i naknadu tele operatera), piše net.hr.

S obzirom na vremenske uvjete trenutno je najveća potreba za grijalicama, a koje se mogu donirati u najbliže društvo Crvenog križa koje će ih raspodijeliti na potresom pogođenom području. Aktualna je potreba i za agregatima, produžnim kablovima, ceradama, najlonom i plamenicima. S obzirom na zahlađenje veća je potreba za toplom odjećom i obućom te dekama, navodi se u priopćenju.

U Hrvatskom Crvenom križu ističu da se svi stanovnici potresom pogođenog područja Sisačko-moslavačke županije, koji su nakon potresa otišli u druge hrvatske gradove, mogu javiti najbližem društvu Crvenoga križa kako bi dobili humanitarnu pomoć.


Izvor: net.hr

 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 15.01.2021.