Hrvatska tvrtka postala globalni agrotehnološki lider: ‘Agrivi‘ dobio 30 milijuna kuna za širenje u Europi i Americi

Hrvatska tvrtka postala globalni agrotehnološki lider: ‘Agrivi‘ dobio 30 milijuna kuna za širenje u Europi i Americi

Hrvatska agrotehnološka tvrtka AGRIVI, koja je razvila globalno vodeću platformu za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom, osigurala je dodatno financiranje, i to 30,2 milijuna kuna u seriji A financiranja, čiji su nositelji investicijski fond South Central Ventures te Europski investicijski fond i Hrvatska banka za obnovu i razvitak.

Uz njih, u ovom krugu financiranja sudjelovali su i fondovi Fil Rouge Capital i AgriTech Hub. Spomenuta će sredstva pomoći tvrtki AGRIVI da proširi tržišni doseg na ključna europska tržišta i SAD. Rješenje tvrtke AGRIVI jedna je od najkompletnijih platformi za globalno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom i pomaže u ostvarivanju ekonomski i ekološki održive poljoprivredne proizvodnje.

"Tvrtka AGRIVI ostvarila je dojmljiv napredak od našeg prvog ulaganja 2016. godine. Pozicionirali su se na karti vodećih svjetskih agrotehnoloških kompanija kao jedna od vodećih platformi za upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom", istaknuo je Jure Mikuž, partner u fondu South Central Ventures.

AGRIVI je globalna agrotehološka tvrtka osnovana 2013. godine. Tvrtka ima urede u Londonu, Bukureštu, Zagrebu i Varšavi, i podržava poljoprivredno-prehrambene tvrtke u više od 100 zemalja.

"Snažan napredak koji smo ostvarili i izvanredni klijenti koje podržavamo pripremili su nas za sljedeću fazu našega rasta. Zahvalni smo South Central Venturesu, Europskom investicijskom fondu, Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, Fil Rouge Capitalu i AgriTech Hubu na podršci našoj misiji da digitaliziramo globalnu poljoprivredu. Nedavna događanja diljem svijeta privukla su dodatnu pozornost na prehrambeni i poljoprivredni sektor, pa je zanimanje ulagača za AGRIVI golemo zbog čega razmišljamo o produljenju kruga i realizaciji dodatnog financiranja", dodao je Matija Žulj, glavni izvršni direktor i osnivač tvrtke AGRIVI.

Alain Godard, izvršni direktor Europskog investicijskog fonda, kaže da je oduševljen kada vidi da EIF-ove strateške kapitalne investicije u Hrvatskoj, u suradnji s HBOR-om, donose rezultate i omogućuju hrvatskim tvrtkama da rastu i natječu se na globalnim tržištima, stvarajući nova radna mjesta i potičući brži gospodarski razvoj.

Tamara Perko, predsjednica uprave Hrvatske banke za obnovu i razvitak, naglasila je da je HBOR imao priliku podržati hrvatsko poduzeće koje se u samo sedam godina poslovanja razvilo u globalnog agrotehnološkog lidera. "Ulaganje u AGRIVI provedeno je zajedno s EIF-om preko programa CROGIP kojim se potiče dostupnost rizičnog kapitala hrvatskim poduzetnicima, a drago nam je da je u ovom ulaganju sudjelovao i fond Fil Rouge Capital, čije smo pokretanje također podržali. Uspjeh tvrtke AGRIVI izvrstan je primjer kako se snažan rast i izvoz na svjetska tržišta mogu ostvariti u nišama i sektorima koji do prije nekoliko godina gotovo da nisu ni postojali", kazala je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Ovu i slične vijesti pronađite na slobodnadalmacija.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 23.11.2020. / slobodnadalmacija.hr