Hrvatska pošta kreće u projekt vrijedan 108 milijuna kuna i smanjuje čekanje

Hrvatska pošta kreće u projekt vrijedan 108 milijuna kuna i smanjuje čekanje

U vrijeme krize redovi ispred poštanskih ureda zaista su veliki, a Hrvatska pošta kada je riječ o paketima pokreće projekt vrijedan 108 milijuna kuna koji bi trebao smanjiti redove kod preuzimanja paketa jer će biti moguće preuzeti paket u bilo kojem trenutku bilo koji dan. Sve je to sukladno Razvojnoj strategiji Pošta 2022.

U Hrvatskoj pošti su zadovoljni što će imati partner na projektu i to poštu Estonije, a koja je najnapredniji primjer korištenja paketomata i to zbog činjenice kako se čak 90 posto isporuka paketa obavljaju upravo na ovaj način.

Paketomati će biti postavljeni u urbana frekventna središta i to u naredne dvije godine, naglašavaju na upit ICTbusiness.info iz Hrvatske pošte.

Sve veći utjecaj internetske trgovine posljednjih godina te rast tržišta koji je u Hrvatskoj na razini od 12 posto godišnje, otvaraju kontinuiranu potrebu za poboljšanjem korisničkog iskustva i onime što se u kurirskoj dostavi naziva „last mile“. U vrijeme korone procjenjuje da korištenje e-trgovine povećano za više od 50 posto.

Vođeni potrebama tržišta te trendovima kolega iz europskih zemalja, Hrvatska pošta se odlučila investirati u nabavu 300 paketomata koji će biti raspoređeni u frekventnim urbanim središtima diljem Hrvatske.

Prve instalacije se očekuju u zadnjem kvartalu ove godine. Građanima će oni značiti mjesto isporuke i slanje pošiljaka 7 dana u tjednu od 0-24, bez čekanja u redu, a Hrvatskoj pošti prostor za razvoj novih usluga, te dodatnu operativnu optimizaciju i stabilniji rast poslovanja.

„Ova teška vremena su još jednom dokazala da je Hrvatska pošta važan dio društva te snose svoju odgovornost da to ostanu i s novim trendovima.“, zaključuje predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo.


Izvor: ICTbusiness.info 

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 20.04.2020.