Hotel u Makarskoj otvorio sezonu, diže plaće radnicima

Hotel u Makarskoj otvorio sezonu, diže plaće radnicima

Valamar Meteor Hotel u Makarskoj ugostio je danas prve ovogodišnje turiste te je prva kuća na makarskoj rivijeri koja je s poslovanjem krenula ususret ljetu. Gosti Meteora su strani turisti, a najavljen je i dolazak domaćih te potkraj tjedna jedne sportske ekipe.

Vodeći makarski hotel je prošle godine rekonstruiran i preuređen, dobio je više novih sadržaja kao i višu kvalitetu smještaja, a investicija Imperial Riviere bila je vrijedna 85 milijuna kuna. Svojom ponudom Valamar Meteor Hotel usmjeren je prvenstveno na obitelji s djecom, goste koji traže aktivni odmor te sportaše svih profila.

S ulaganjima u makarske hotelske kuće Imperial Riviera koja posluje u sustavu tvrtke Valamar nastavlja i ove godine. Investicija u rekonstrukciju i obnovu hotela Valamar Dalmacija vrijedna je 67 milijuna kuna, a otvaranje se očekuje u svibnju.

Zaposleni prvi sezonski radnici

Neposredno prije otvaranja u Valamar Meteor Hotelu zaposleni su i prvi sezonski radnici i ponuđeni su im ugovori o radu na minimalno šest mjeseci.

Kako se doznaje, Valamar ove godine podiže plaće za stručna zanimanja uključujući kuhare, konobare, recepcionere i kućne majstore prosječno za 14 posto te će njihova primanja ove sezone iznositi mjesečno 1000 do 1600 eura neto. Povećat će se i minimalna neto primanja za radna mjesta sobarice, pomoćne kuhare, pomoćne konobare, kuhinjske radnike, servire i druge na mjesečni iznos od 750 do 1100 eura neto.

U Makarskoj se nadaju da ni ovo ljeto neće imati problema s osiguranjem potrebnog broja sezonskih radnika, jer ih je veći dio s Makarskog primorja te Vrgorca i Imotskoga.

Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 23.02.2022. / www.index.hr