Građani 'pohrlili' u pekare i na pumpe po kavu: "Promet je veći za više od 100%"

Građani 'pohrlili' u pekare i na pumpe po kavu: "Promet je veći za više od 100%"

Otkako su od petka u ponoć prema novim mjerama Stožera zatvoreni kafići i restorani, promet pekara, barem što se tiče prodaje kava za van, porastao je i više od 100 posto, a građani su po kave za van odlazili i na benzinske pumpe, piše index.hr.

U lancu pekara Dubravica promet na kavama se tijekom prethodnog vikenda udvostručio.

"Zabilježili smo povećanje prometa na prodaji kava za 100 posto. Iako se u pekarama ni približno ne prodaju kave kao u kafićima, promet nam je dosta porastao, a najviše u našoj pekari u Gajevoj i to pogotovo u subotu. Tamo se subotom inače proda oko 50 kava, a sad se prodalo preko 100. Kažem, nisu to ogromne brojke kao u kafićima, ali se vidi porast koji nam je dobro došao da nadoknadimo gubitke od manjka prometa ostalih proizvoda. Ljudi sad uglavnom rade od doma, nema više turista u centru grada i sve je to utjecalo na pad prometa. Sveukupno gledajući očekujemo 15 do 20 posto manji promet za studeni u usporedbi s istim razdobljem prošle godine", rekla je Maja Raca, voditeljica maloprodaje u Dubravici.


Izvor: index.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 01.12.2020.