Erasmus studentska mreža Hrvatska zakoračila u 2022. godinu strateškim sastankom u Osijeku

Erasmus studentska mreža Hrvatska zakoračila u 2022. godinu strateškim sastankom u Osijeku

Članovi Erasmus studentske mreže Hrvatska i predstavnici sedam lokalnih podružnica iz Čakovca, Dubrovnika, Osijeka, Rijeke, Splita, Zadra i Zagreba sastali su se od 7. do 9. siječnja u Osijeku na šestom po redu Sastanku Lokalnih odbora, strateškom sastanku ESN-a Hrvatska, dok se dio članova pridružio virtualno.

Lokalne podružnice su dale uvid u svoj dosadašnji rad te su svi članovi mogli dobiti i podijeliti informacije o dobrim praksama. Predstavnici lokalnih podružnica rekli su kako je dosta članova poslano na dodatne edukacije jer na internacionalne i nacionalne događaje gledamo kao na nagrađivanje volontera te smo uvijek sretni i ponosni kada ih možemo poslati na događaje i konferencije unutar naše Mreže. Aktivno radimo na produbljivanju i osnaživanju odnosa sa sveučilištima u Hrvatskoj budući da ESN teži tome da bude glavna poveznica između sveučilišta, internacionalnih studenata i lokalnih zajednica.

Raspravljano je o budućnosti Alumni mreže unutar ESN-a Hrvatska i zašto je od velike važnosti pomoć nekadašnjih aktivnih članova te njihovo mentoriranje mlađih članova. Odlučeno je pokrenuti aktivniju suradnju i još više iskoristiti resurse i ljudski potencijal koji kao Mreža itekako posjedujemo.

Erasmus+ program, suradnja s institucionalnim partnerima, visokim učilištima i Agencijom za mobilnost i programe EU temelji su rada organizacije te se kroz interaktivne radionice educiralo i analiziralo dosadašnji rad, kao i utvrdio plan za ovogodišnje aktivnosti. Kao organizacija pokrivamo veliki opseg tema te je skladna struktura u tome ključna pa smo tako došli do nekih novih definiranja pozicija u samoj strukturi kako bi naši projekti, aktivnosti i zalaganje za uključivije društvo, interkulturalnu razmjenu i internacionalizaciju bili još učinkovitiji.

Razrađena je SWOT analiza koja je vezana za strateško planiranje te su sekcije uz našu Projektnu menadžericu analizirale trenutno stanje nacionalne i lokalne razine naše Mreže. Sve će to pomoći u pisanju dokumenata tijekom ove godine s ciljem nastavljanja povezanog djelovanja podružnica i nacionalne organizacije. Kao i uvijek zaključili smo kako je promocija mobilnosti te briga za lokalne i dolazne studente u prvom redu naš zadatak jer tako stvaramo još aktivniji odnos s visokim učilištima i drugim suradnicima, kao i održavanje prijateljske suradnje unutar sektora nevladinih organizacija.

Dotaknuta je i tema branda, internog i eksternog predstavljanja organizacije te tko je sve odgovoran za brigu o tome. Na kraju krajeva, svaki je volonter bitan dio branda ESN-a te time i ambasador ne samo Erasmus studentske mreže već i mobilnosti kao sveobuhvatnog pojma.

U jednoj od sesija pokrenuta je tema mentalnog zdravlja te su se predstavnici sekcija osvrnuli na trenutno stanje svojeg mentalnog zdravlja, ali i mentalnog zdravlja svojih volontera, kao i aktivnostima kojima možemo poraditi na njegovom boljitku. Ako se znamo pravilno brinuti za sebe, moći ćemo imati i zdrav odnos sa svojom okolinom, a sve to će nas učiniti još snažnijima za uspješan nastavak rad i ove godine kao dio najveće volonterske organizacije u Europi -Erasmus studentske mreže.

“Volonterski duh, edukacije i stručnost te promišljanje o cjelokupnom okruženju u skladu s mobilnosti i prioritetima novog Erasmus+ programa su sve koraci koji čine naše društvo pripremljenim i inkluzivnim te bliže stvaranju zajednice koja je ovdje za mlade i studente.” - Sanda Devčić, Predstavnica za obrazovanje ESN-a Hrvatska.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 14.01.2022.