Došla na razgovor za posao pa ostala u šoku: ‘Lik izađe na balkon u gaćama’

Došla na razgovor za posao pa ostala u šoku: ‘Lik izađe na balkon u gaćama’

Pronalazak posla pravi je izazov. Dok mnogi tvrde kako ga uvijek ima za one koji ga doista traže, čini se da ipak nije tako. Mnogi oglasi za posao objavljuju se "reda radi" jer mjesto je već popunjeno. Bisera ima i u samim oglasima. U jednom je od njih poslodavac kao povlasticu naveo "redovita primanja".

Naše smo čitatelje tako upitali koji je najčudniji oglas za posao koji su pročitali.

“Kad sam završila školu, pa je na jednom ragzovoru za posao razlog zašto nisam dobila posao bio: “Mlada si, mogla bi uskoro roditi. Nažalost, i takve ljude je netko rodi.”, piše žena u komentaru.

“Moj prvi razgovor za posao 17 godina, trgovina u Ivanjoj Reki. Nazovem, kažem da sam tek završila školu, da nemam iskustva. Kažu mi da, jer sam maloljetna, dođem s roditeljem na razgovor. Spremimo se tata i ja ujutro i dođemo u trgovinu. Kaže trgovkinja: ‘Nije gazda još došao, pozvonite mu, on je u stanu iznad trgovine.’ Mi pozvonimo i lik izađe na balkon u gaćama. A tata će: ‘Ulazi u auto i idemo'”, iskustvo je čitateljice.

“Nakon poslane molbe telefonski poziv. Ravnatelj: ‘Možete, molim vas, povući svoju molbu?’ Ja: ‘Izbacit će me s burze ako odbijem tri posla, a i treba mi posao, zato sam slala molbu.’ Ravnatelj: ‘Ali mi smo bezveze objavili natječaj jer imamo jednog divnog radnika koji treba posao, a nije još položio stručni.’ Ja: ‘Ali i meni treba… Ja sam položila.’ R: ‘Ali ružno će vas svi gledati. Ja:šaljem odbijenicu, uzdišem”, prisjeća se Zagrepčanka.

“Osobu do 30 godina, s 20 godina iskustva”, pročitala je jedna stanovnica metropole u oglasu. “U oglasu kao prednost: Ured pun svjetlosti”, još je jedan biser.

“Danas, nakon 20-ak godina se sjetim. Nakon završetka škole tražeći posao dođem na razgovor, pa čujem pitanja ‘Imate li dečka? Živite li skupa? Jeste li u ozbiljnoj vezi?’ A ja uzvratim pitanjem: ‘Oprostite, ali jeste li vi mene mislili zaposliti ili ženiti?’ Uzela sam papire i izašla bez pozdrava”, prisjetila se čitateljica.

“Oglasi ok, ali kad te nazove pa pita kako izgledaš. Imala sam tada oko 35 godina, tata je bio u prostoriji, ostala sam paf”, doživjela je jedna žena u komentaru.

Izvor: zagreb.info

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Utorak, 11.07.2023. / www.zagreb.info