Brojke potvrđuju da kampovima u Hrvatskoj ide najbolje

Brojke potvrđuju da kampovima u Hrvatskoj ide najbolje

Polovica prometa je ostvarena u Istri, čiji su kampovi tijekom lipnja napravili blizu 29% lanjskog prometa

Kako se i najavljivalo prilikom otvaranja turističkih objekata, kampovi u pandemiji najpopularniji segment turističkog smještaja, njihova je popunjenost sve bolja što se ljetne žege više približavaju.

Stoga bi ovog ljeta kampovi mogli i premašiti trećinu lanjskog prometa na kojoj su trenutno, a optimizam pojačava i to što je Hrvatska na Mediteranu jedna od vodećih kamping destinacija.

Od emitivnih tržišta možemo računati na Nijemce, Austrijance i Slovence, teško na Talijane i Nizozemce koji će vjerojatno ostati doma.

U četvrtak se u hrvatskim kampovima odmaralo 78 tisuća gostiju, a dosadašnji promet kampova u lipnju je na oko 30% lanjskog, te na oko 23% na razini godine.

Prema podacima eVisitora, od ukupno 3,2 milijuna noćenja ostvarenih u Hrvatskoj do 25. lipnja), u kampovima je ostvarena četvrtina.

Polovica prometa je ostvarena u Istri, čiji su kampovi tijekom lipnja napravili blizu 29% lanjskog prometa, oko 23% noćenja bilo je na Kvarneru čiji kampovi imaju bolju popunjenost (35 posto lanjske), kao i kapovi u Zadarskoj županiji u kojima je bilo oko 12 posto ukupnog kamping prometa u lipnju.

“Najbrojniji su gosti iz Njemačke, Austrije i Slovenije, a na visokom četvrtom mjestu su domaći, pa Česi. Najjače destinacije su Rovinj, Tar Vabriga i Vrsar”, otkriva Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH), dodajući da je otvorena većina od 800-tinjak kampova. Nijemcima je inače Hrvatska druga omiljena destinacija za kamping, iza Italije koja ih je tek krenula otvarati.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 29.06.2020. / www.poslovni.hr