Božinović: ‘Uvodimo maske u zatvorenom prostoru’

Božinović: ‘Uvodimo maske u zatvorenom prostoru’

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavio je nove protuepidemijske mjere

Božinović je danas pročitao na koja će se okupljanja primjenjivati nove mjere. “Novim mjerama postrožili smo sva javna okupljanja s više od 50 ljudi, a koje nisu obuhvaćene mjerama HZJZ-a. To se odnosi na umjetničke performanse, izložbe, sportska natjecanja, vjenčanja, sahrane”, kazao je ministar.

„Organizatori društvenih okupljanja obavezni su najkasnije pet dana prije okupljanja zatražiti suglasnost za održavanje okupljan ja od nadležnog županijskog Stožera. Stožer će donijeti odluku u roku od 48 sati. Društvena okupljanja za koja se dobije tražena suglasnost ili ona nije zatražena ne smiju se održati. Na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite ograničavanje okupljanja može se urediti i na drugačiji način, ostavljamo županijskim stožerima da upućuju zahtjeve s obzirom na to da nije svugdje ista epidemiološka situacija”, dodao je Božinović.

“Uvodimo obvezu nošenja maski u zatvorenim prostorima gdje nije moguće održati razmak od minimalno dva metra. Maska mora prekrivati usta i nos. Obvezu imaju djelatnici zdravstvenih ustanova i ustanova socijalne skrbi, zaposlenici javnog prijevoza, trgovci, kupci, putnici, ugostitelji, osobe koje posjećuju ljude u bolnicama i domovima, gosti kafića, osim kad jedu i piju, zaposlenici i stranke trgovačkih društava, uslužnim djelatnostima, gledateljima u sportskim dvoranama, vjernicima i druge osobe koje obveže poslodavac. Maske ne moraju koristiti osobe koje su obuhvaćene izuzećima HZJZ-a”, pročitao je Božinović.

Spomenute odluke stupaju na snagu danas. Mjera koje se odnose na organizaciju rada ugostitelja, što je dogovoreno s njihovim predstavnicima, planira se za sutra.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala telegram.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 12.10.2020. / www.telegram.hr