Bjelovar ukida porez na potrošnju svim svojim ugostiteljima

Foto: Fraxinus Croat (CC BY-SA 3.0)

Bjelovar ukida porez na potrošnju svim svojim ugostiteljima

Grad će ugostitelje osloboditi plaćanja poreza na terase te će im sufinancirati i grijalice za njih, najavio je Dario Hrebak

Grad Bjelovar ukinut će svojim ugostiteljima porez na potrošnju. Najavio je to jučer gradonačelnik Dario Hrebak, a riječ je o još jednoj od mjera na koje su se odlučili u tom gradu kako bi pomogli ugostiteljima da prežive krizu izazvanu koronavirusom.

Slijedom odluke Stožera da će nošenje maski biti obavezno u kafićima i restoranima, ugostitelji su se, zbog hladnijih dana koje dolaze, našli u još težoj poziciji, pa bi im ova mjera trebala pomoći da lakše prebrode zimu.

Osim ukidanja poreza na potrošnju, ugostitelji će biti oslobođeni i plaćanja poreza na korištenje površine za terase, i to sve do 30. lipnja 2021., a Grad Bjelovar će sufinancirati i grijalice za terase.

Porez na potrošnju, koji iznosi 3 posto, neće se naplaćivati čim prođe procedura od tridesetak dana, a što se tiče sufinanciranja grijalica, Grad će sudjelovati sa 50 posto od ukupnog troška nabave grijalica, no najviše do 3000 kuna bez PDV-a po ugostitelju. Plan je i da Grad upola snizi cijenu zakupa za kućice i štandove tijekom održavanja manifestacija, a ove mjere gradsku će blagajnu stajati više od milijun kuna.

Članak je prenesen u skraćenom izdanju s portala novac.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 07.10.2020. / novac.jutarnji.hr