BAT širi poslovanje u Hrvatskoj: Ulažu 200 milijuna kuna u proizvodnju u Kanfanaru

BAT širi poslovanje u Hrvatskoj: Ulažu 200 milijuna kuna u proizvodnju u Kanfanaru

BAT, najveći strani investitor u Hrvatskoj, povećava ulaganja i proizvodnju u svom pogonu u Kanfanaru i otvara HUB u Rijeci

U Kanfanaru naime počinje proizvodnja nove kategorije grijanih duhanskih proizvoda, u što će investirati 200 milijuna kuna. Pogon će dobiti nove linije za proizvodnju NEO brenda za glo Hyper uređaje, novu kategoriju grijanog duhanskog proizvoda.

Dodatno će širiti svoje poslovanje u Hrvatskoj otvaranjem novog HUB-a u Rijeci koji će predstavljati BAT-ov logistički centar za nove kategorije proizvoda za Europu. Grijani duhanski proizvodi i e-cigarete iz Rijeke će se distribuirati prema svim europskim tržištima zahvaljujući investiciji koja je vrijedna više od deset milijuna kuna.

Oxford Economics institut nedavno je objavio istraživanje koje je pokazalo koliko su snažne investicije, rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja BAT-a u Hrvatskoj. BAT-ova tvornica u Kanfanaru je 2019. proizvela 18,8 milijardi ekvivalenta cigareta, što je 125 posto više nego 2015. Gotovo 87 posto ukupne proizvodnje, vrijedne 1,2 milijarde kuna, izvezeno je u druge zemlje članice EU-a, što je 214 posto više nego 2015.

U pet godina BAT je povećao broj zaposlenih u svom sustavu u Hrvatskoj za gotovo 800, ili 48 posto, pa je 2019. više od 2400 radnih mjesta u cijeloj zemlji bilo povezano s kompanijom, prema podacima iz istraživanja Oxford Economicsa. BAT je nastavio s novim zapošljavanjima u 2020., a nastavit će i ove godine.

Članak je u skraćenom izdanju prenesen s portala poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 13.05.2021. / www.poslovni.hr