Austrijski koncern u greenfield investiciju u Zaboku ulaže 12 milijuna eura

Austrijski koncern u greenfield investiciju u Zaboku ulaže 12 milijuna eura

Austrotherm će uskoro otvoriti svoj prvi pogon za proizvodnju EPS izolacijskih materijala u Hrvatskoj

Austrotherm počinje graditi prvu tvornicu EPS izolacije u Hrvatskoj. Ovaj austrijski koncern, jedan od vodećih proizvođača energetski štedljivih i klimatski zaštićenih toplinskih izolacija u srednjoj i istočnoj Europi, u sljedećim će mjesecima u Zaboku, 30 kilometara sjeverno od Zagreba, izgraditi najsuvremeniji proizvodni pogon. Proizvodne i skladišne hale te uredski prostor zauzimat će oko 8000 četvornih metara. Investicijski troškovi za greenfield projekt trenutno iznose oko 12 milijuna eura. Puštanje u rad proizvodnog pogona planirano je u prvoj polovici 2024. godine. Kako navode iz tvrtke, Austrotherm će već sljedeće godine u Hrvatskoj zaposliti 30 ljudi.

"Kada, ako ne sada, štednja energije ima više smisla? U Hrvatsku su odavno stigle visoke cijene energenata i potreba da se nešto masovno učini za zaštitu klime. Osim toga, više od 60 posto hrvatskog stambenog fonda je loše izolirano ili uopće nije izolirano. Austrotherm izolacijski materijali značajno smanjuju troškove grijanja i hlađenja. Austrotherm EPS-PLUS posebno je idealan za toplinsku obnovu fasada i krovova. Još uvijek postoji veliki izolacijski potencijal u popularnoj destinaciji za odmor," kazao je prilikom početka radova na novoj tvornici Klaus Haberfellner, direktor Austrotherm grupe.

Koncern Austrotherm u poslovnoj je godini 2022. ostvario prihod od 627 milijuna eura te je zapošljavao ukupno 1400 zaposlenika. Austrijski koncern Austrotherm, koji se nalazi u obiteljskom vlasništvu, trenutačno raspolaže s ukupno 26 proizvodnih lokacija za izolacijske materijale u 12 država. Osim sjedišta u Wopfingu te tvornica u Pinkafeldu i Purbachu, pionir izolacijskih materijala zastupljen je poduzećima u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Njemačkoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj Republici, Mađarskoj i Turskoj. Koncern Austrotherm poduzeće je koncerna Schmid Industrieholding, koji je na lani imalo 6900 zaposlenika i ostvarilo prihod od 2,6 milijardi eura.

Izvor: poslovni.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 09.06.2023. / www.poslovni.hr