Austrijanci u Slavoniji planiraju graditi tvornicu cjevovoda i edukacijski centar za zavarivače

Austrijanci u Slavoniji planiraju graditi tvornicu cjevovoda i edukacijski centar za zavarivače

Austrijski investitori u Slavoniji planiraju graditi proizvodni pogon za proizvodnju cjevovoda, odnosno višenamjensku halu od 1400 četvornih metara s edukacijskim centrom za cjevare i zavarivače prema najstrožim i najmodernijim europskim standardima.

Tvrtka SGS Industries na izabranoj lokaciji želi razviti operativni inženjering iz područja metaloprerađivačke industrije, piše Večernji list. Investicija je samo u prvoj fazi vrijedna 2 milijuna eura. Srednjoročnim planom predviđeno je zapošljavanje 200 ljudi, kako u samoj tvornici, tako i na gradilištima u inozemstvu, no ovisno o gospodarskim kretanjima taj broj može biti i višestruko veći.

U Gundincima u Brodsko-posavskoj županiji Austrijanci su obavili inicijalni razgovor s načelnikom općine Ilijom Markotićem, koji ih je upoznao s prednostima ulaganja u tamošnju gospodarsku zonu. Naime, Gundinci su ušli u najuži izbor kao moguća lokacija za gradnju tvornice. 

- Neizmjerno sam sretan i zadovoljan što su inozemni investitori pokazali zanimanje za ulaganje u Gundince, svako ulaganje u naše malo mjesto za nas bi vrijedilo zlata. Da se otvori samo deset radnih mjesta, a ne 200, to bi već značilo sigurnu egzistenciju za deset obitelji. Izgradnjom tvornice mladi bi se ljudi sigurno lakše odlučili ostati na ovom području – istaknuo je načelnik Markotić te dodao kako Općina trenutno u svom vlasništvu ima oko 17 hektara zemljišta na kojem bi se potencijalno mogle graditi tvornice.


Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/austrijanci-u-slavoniji-zele-graditi-tvornicu-cjevovoda-i-edukacijski-centar-za-zavarivace-1480889 - www.vecernji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 09.04.2021.