Američka vlada svakom će građaninu poslati dvaput po tisuću dolara, kaže ministar financija

Američka vlada svakom će građaninu poslati dvaput po tisuću dolara, kaže ministar financija

Prvi dio novac Amerikanci bi trebali dobiti u naredna tri tjedna, kaže Mnuchin.

Američki tajnik za financije Steven Mnuchin jutros je u razgovoru za Bloomberg najavio uvođenje žestokih mjera za spas ekonomije, uključujući 500 milijardi dolara direktnih uplata američkim građanima i tvrtkama. Prema nekim informacijama, američka porezna služba IRS novac bi doslovno slala poštom.

Prema trenutnom planu Trumpove administracije, svaki odrasli Amerikanac odmah će dobiti po tisuću dolara, te još 500 dolara za svako američko dijete. Prvi dio novac Amerikanci bi trebali dobiti u naredna tri tjedna, kaže Mnuchin. “Ukoliko situacija potraje”, kazao je Mnuchin, “uslijedit će još jedna tranša uplata, opet po tisuću dolara i 500 dolara za dijete. Za četveročlanu obitelj, to je tri tisuće dolara pomoći”.

Demokrati traže drugi oblik pomoći
Dodatnih 300 milijardi dolara bit će osigurano za manje tvrtke, za koje se najavljuje još nedefinirani “oprost kredita”. Ukupan iznos stimulusa mogao bi prijeći bilijun dolara. Paket mjera još nije izglasan u američkom Kongresu.

Demokrati se protive mjerama i kažu da bi bilo bolje fokusirati se na nadoknade za nezaposlene, kao dugoročniju mjeru pomoći. Nakon nekoliko tjedana ignoriranja koronavirusa, uz sumanute tvrdnje kako se radi o podmetanju opozicije, Donald Trump konačno je krenuo s ekonomskim i zdravstvenim mjerama protiv pandemije.

Ovu i slične vijesti pronađite na telegram.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Petak, 20.03.2020. / telegram.hr