1992. pokrenuo biznis iz vlastite kuće: Danas su jedan od većih proizvođača sladoleda u Hrvatskoj

Foto: preuzeto s https://www.premis.hr/foto-galerija/

1992. pokrenuo biznis iz vlastite kuće: Danas su jedan od većih proizvođača sladoleda u Hrvatskoj

Jedan od većih proizvođača sladoleda u Hrvatskoj, tvrtka Premis iz Makarske, u novu je godinu ušla značajnom investicijom. Na krov su proizvodnog pogona postavili solarne panele u što su uložili nešto više od 534 tisuća kuna, odnosno gotovo 71 tisuću eura.

“Cilj postavljanja solarnih panela je smanjene negativnog utjecaja na okoliš i ušteda električne energije. Ovi paneli će zadovoljiti 30 do 40 posto ukupne potrošnje električne energije”, ističu iz kompanije koja posluje već 30 godina.

Postavili su oko 400 četvornih metara solarnih panela, a investiciju su u potpunosti financirali vlastitim sredstvima. Poručuju i da uskoro planiraju nove aktivnosti koje će pridonijeti održivom poslovanju, ali detalje za sada ne otkrivaju.

Osim ulaganja u održivost najavljuju i nove okuse sladoleda koji se prodaju na gotovo 200 lokacija u Hrvatskoj, od Slavonije, Zagreba, preko Istre i Dalmacije.

“Radi se na novim okusima i novim poslovnim suradnjama s partnerima diljem Hrvatske i svijeta”, najavljuju iz tvornice koja dnevno priozvede do dvije tisuće litara sladoleda.

Ovu je poslovnu priču pokrenuo 1992. Miro Premeru, i to iz obiteljske kuće. Danas je vode njegovi sinovi – Silvio, Toni i Zoran. Nekada mala proizvodnja preselila je u pogon od 1200 četvornih metara u kojem radi 30 ljudi. 2021. ostvarili su prihod od 1,64 milijuna eura.

Ovaj i slične članke pročitajte na Poslovni dnevnik.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Četvrtak, 12.01.2023. / Poslovni dnevnik