Sve popularnija kontroverzna industrija: Postoje agencije u kojima možete unajmiti sabotere braka

Sve popularnija kontroverzna industrija: Postoje agencije u kojima možete unajmiti sabotere braka

U Japanu, čini se, postoji tržište za sve. Tako, primjerice, prema pisanju britanskog BBC-a možete angažirati tzv. wakaresaseye, odnosno licencirane “sabotere i saboterke”, tj. agente koji će zavesti vašeg partnera ili pak osobu s kojom one imaju vezu.

U prijevodu, možete nekome platiti da vam potencijalno razori brak ili vezu ili pak razoriti aferu vašeg supružnika. Riječ je o kontroverznoj industriji koja se svojedobnom povezivala i s jednim slučajem ubojstva, no oglasi - i sam posao - navodno ponovno cvjetaju.

Prema jednom istraživanju trenutačno se online reklamira oko 270 wakaresaseya agencija, od kojih su mnoge povezane s privatnim detektivskim uredima. Cijena ovisi o kompliciranosti, odnosno jednostavnosti slučaja ili pak o profilu osobe.

Primjerice, u slučaju slavnih penje se do neba. U svakom slučaju, takvim uslugama obično pribjegavaju bogatije osobe.

Od ostalih usluga koje se mogu platiti u tim agencijama su i najam lažnih članova obitelji, pomoć pri pomirenju, odvajanje djeteta od neprimjerenog partnera te sprečavanje osvetničke pornografije.

Isto tako, smatra se da se puno posla radi i na crno, odnosno u nelicenciranih wakaresaseyea

Ovu i slične vijesti pronađite na jutarnji.hr

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 10.08.2020. / jutarnji.hr