Pet situacija u kojima je potrošnja više isplativa od štednje

Pet situacija u kojima je potrošnja više isplativa od štednje

Novac postoji da bi si olakšali život. Tržište je preplavljeno proizvodima i uslugama u koje vrijedi uložiti, jer nam donose korist u budućnosti. Pojedini se troškovi nekad čine nepotrebnima, ali nas mogu približiti ostvarenju ciljeva, piše Business Insider.

Potrošnja je korisnija od štednje u ovim situacijama:

1. Kada želimo unaprijediti svoje zdravlje

‘Zdravlje nema cijenu.’ Bez obzira na to što nam premija osiguranja zahtijeva veći trošak, ne bi trebalo osjećati grižnju savjesti jer je zdravlje na vrhu liste prioriteta.

2. Kada se želimo razveseliti ili uštedjeti vrijeme

Sve dok izbjegavamo bacanje novca na nepotrebne proizvode, nije loše kupiti proizvod ili uslugu koji će nam donijeti radost u život i olakšati svakodnevicu. Izlasci, kozmetički proizvodi, predmeti za kućanstvo ili putovanja nerijetko predstavljaju za nas veliku sreću i ne treba ih se odreći ako ih si možemo priuštiti i ako neće narušiti našu financijsku stabilnost.

3. Kada smo uštedjeli novac

Novi stan, luksuzni odmor ili novi automobil gotovo je nemoguće imati bez odricanja u dužem periodu. Mnogima su potrebni mjeseci i godine kako bi sebi osigurali ono za čime žude. Nekada je teško rastati se s ušteđevinom. Ako je razlog uvjerljiv, onda nema mjesta za kajanje.

4. Kada si želimo olakšati život kvalitetnim proizvodima

Vjerojatno maštate o novom krevetu, otmjenim cipelama ili kozmetičkom tretmanu. To pomaže da borbu sa svakodnevnim izazovima dočekamo odmorni i spremni pa je potrošnja sasvim poželjna. Ovakvi se proizvodi brzo isplate, a da kupac nije ni svjestan njihovog utjecaja. Osobe koje često putuju moraju imati kvalitetan kovčeg.

Ljudi s osjetljivom kožom ne smiju održavati higijenu preparatima sumnjive kvalitete. Zaposlene osobe koje osjećaju bolove u kralježnici i mišićima, najčešće spavaju na lošem krevetu. Ako nešto ne promijene, uslijedit će bolest i nesposobnost za rad, piše klix.ba.

5. Kada unaprijed razmišljamo o obitelji

Ako čitava obitelj ovisi o jednom članu obitelji koji je zaposlen, ta ista osoba bi trebala razmisliti o životnom osiguranju, kako se ukućani ne bi pronašli bez ičega ako se dogodi iznenadna smrt ili nesretni slučaj koji ograničava sposobnost za rad, piše Business Insider.


Članak je prenesen s portala: klix.ba

Petak, 17.01.2020.