Još jedan ludi posao... grijač kreveta u hotelu!

Taman kad smo mislili da smo vidjeli sve - od uzvanika na svadbi do testera kvalitete usluga u bordelu - iz Velike Britanije nam stižu vijesti o još jednom ludom zanimanju - grijaču kreveta.



Zamislite sljedeći scenarij: nalazite se na godišnjem odmoru u Londonu i uživate u čarima svjetske metropole. Odsjeli ste u Holiday Inn-u i nakon napornog turističkog dana se vraćate u hotel. Otvarate vrata, a kad ono… u krevetu vas čeka atraktivna plavuša!

Iako se na prvi pogled čini nemoguće, ovako nešto bi vam se lako moglo dogoditi. Naime, popularni lanac hotela počeo je sa zapošljavanjem djelatnika koji će svojom tjelesnom toplinom zagrijavati krevete gostiju, kako bi im omogućili ugodan san!

Naime, znanstvenim se istraživanjima došlo do spoznaje da spavanje počinje kada se spusti temperatura tijela. Do snižavanja temperature dolazi kada se krvni sudovi u dlanovima, stopalima i na licu počnu opuštati toplinu, a topao krevet (20-24 stupnja) je dobar način za početak ovog procesa, jer hladan krevet može odgoditi uspavljivanje.

Petominutno besplatno grijanje kreveta započet će eksperimentalno u hotelima u Londonu i Manchesteru krajem siječnja, a djelatnici koji se budu bavili tim poslom bit će odjeveni u posebne kombinezone za spavanje.

net.hr

Srijeda, 20.01.2010.