14 nevjerojatnih zanimanja

14 nevjerojatnih zanimanja

Ako ste ikad smatrali svoje zanimanje neobičnim ili se žalili ako bi vam bilo dosadno na poslu, pogledajte ovaj popis neobičnih zanimanja kojima se ljudi bave! Nalazi li se na listi i vaše zanimanje?

Izvlačitelji otrova iz zmija otrovnica

To su osobe koje prikupljaju otrov iz zmija otrovnica. Otrov se koristi za medicinska istraživanja, izradu lijekova i protuotrova.

Profesionalne djeveruše

Ne znate koga zamoliti da vam budu djeveruše? Nema problema jer postoje djevojke koje na vjenčanju odigraju ulogu djeveruša. Diljem svijeta posluju i tvrtke koje se potpuno profesionalno bave time.

Pomicatelji ledenih santi

Pomicateljima ledenih santi zadatak je tražiti ledene sante i osiguravati sigurnu rutu za prolazak brodova. Imaju važan i opasan zadatak!

Detektivi za zavođenje

U Japanu imaju poseban način za otkrivanje nevjera! Jedni od najbolje plaćenih su upravo detektivi za zavođenje. Njihov je zadatak zavesti ljubavnicu ako žena otkrije da ju muž vara. Puno muškaraca želi se baviti upravo tim poslom.

Čitatelj knjige u hotelima

Neki poznati hoteli u svojoj ponudi imaju uslugu čitanja knjiga. Jedna od ponuda hotela koju gost može koristiti glasno je čitanje knjige prije spavanja.

Osjetitelji lica

Ukoliko vam je lice oštećeno od brojnih tretmana ili pogrešnih terapija, osjetitelji lica opipom će pronaći idealno rješenje za vas. Osjetitelji lica potpuno su profesionalni poznavatelji svog posla, koji je veoma tražen i skupo plaćen.

Osobe koje nude usluge češkanja

Sve je veća potražnja za osobama koje nude usluge češkanja. U svojim profesionalnim salonima za češkanje klijente opuštaju svih briga češkanjem noktima ili perjem.

Osoba zadužena za ostvarenje snova

Ovo zanimanje postaje sve popularnije! Neke osobe imaju svoje neostvarene snove ili jednostavno nemaju hrabrosti da učine nešto što su oduvijek htjeli u životu. Osoba za ostvarivanje snova plaćena je kako bi ispunjavala želje svojih klijenata.

Procjenitelji zadaha

Procjenitelji zadaha rade za proizvođače pasti i vodica za zube te žvakaćih guma. Po zadahu procijene učinkovitost proizvoda.

Kušač hrane za pse

Ove osobe kušaju hranu kako bi provjerili kvalitetu, no potom je odmah ispljunu.

Osobe koje određuju spol pilića

Određivanjem spola pilića bave se isključivo Korejanci na svojim farmama. Potrebne su im čak dvije sekunde kako bi ustanovili spol pilića. Nakon što to ustanove, razdvoje muške od ženskih pilića.

Razbijač jaja

Vrlo popularno zanimanje na području Amerike! Ove osobe rade u prehrambenoj industriji i odvajaju žutanjak od žumanjka.

Lovac na munje

Opasan, ali uzbudljiv posao za ovisnike o adrenalinu! Fotografi koji pokušavaju što bolje fotografirati munje. Ako imate želju loviti munje, potrebno je prije svega znati kad je olujno nevrijeme, zatim uzeti dobar fotoaparat, kabanicu i pripremiti se za fotografiranje po kiši.

Šaptač bumbarima

Veoma unosan posao koji se prenosi s koljena na koljeno. Ukoliko se javi potreba  za oprašivanjem cvijeća, pozovite šaptače bumbarima, odnosno ljude koji uzgajaju bumbare. Nakon što bumbari završe s oprašivanjem, šaptači pokupe svoje bumbare i idu dalje u svoj pohod!

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Nedjelja, 22.03.2020.