Kako napredovati na poslu u sedam koraka

Kako napredovati na poslu u sedam koraka

Svaki zaposlenik želi promaknuće i povišicu, ali do toga može doći samo ako se dokaže i uspije “upasti u oko” nadređenima

Naravno, nekima to ide samo po sebi jer su iznad ostalih, no neki moraju u radnoj okolini pronaći načine kako se nametnuti i izdići. A u nastavku teksta donosimo sedam načina kako to postići.

1. Stvorite snažne veze
Morat poznavati svoje nadređene i znati što žele, da im onda to i možete pružiti. Nadalje, iznimno je bitno znati osobu koja stoji iza vašeg tima ili odjela jer samo preko nje možete dobiti bitne preporuke. To ćete najčešće znati ako slušate na sastancima i općenito, svaki lider kaže ciljeve. Ako i ne kaže, komunicirajte, otkrijte ih. Pa dajte sve od sebe da ih ispunite.

2. Razvijajte sve oko sebe
Nemojte raditi samo na sebi već pomozite i drugima da se razvijaju pa rade bolje. Naime, kad se vidi da to možete, sigurno će se nekome iznad vas "upaliti lampica" i ponude vam poziciju na kojoj će vaše vještine više dolaziti do izražaja. Također, takvog zaposlenika htjet će zadržati pa ni povišica nije isključena.

3. Predvodite promjene
Ponekad će zaposlenici odbiti iskušati nešto novo jer im se više ne da to raditi. Posljedica je to ubrzanih promjena u modernom vremenu. Zato, preuzmite palicu i predvodite promjene, pokažite da ste spremni na njih i dovoljno motivirani prepustiti im se. Naravno, pripazite da nadređeni to ne shvate kao prijetnju.

4. Inspirirajte nadređene
Nudite ideje, nudite načine kako posao obaviti na bolji, brži i kvalitetniji način. Predlažite projekte i razne stvari, budite proaktivni te će vam se to vratiti.

5. Razmišljajte na kritičan način
Ukoliko vidite da nešto nije dobro, recite to na glas i predložite nešto bolje. Ali, ponovno, oprez. Neki nadređeni to će doživjeti kao potkopavanje autoriteta i prijetnju. Zato, izvedite to na pravi način.

6. Jasno komunicirajte
Znajte što želite i kako to reći jer na taj način možete dobiti pažnju. Uz to, nadređeni cijene komunikativne osobe oko sebe pa bi vas mogli željeti bliže sebi.

7. Budite pouzdani
Nemojte se zaletavati u ambicijama pa na kraju ostati bez pokrića za njih. Jako dobro odvagnite što možete i kad to možete pokazati pa se prepustite izazovima, ostavite dojam pouzdanosti.

Preneseno s portala ICTBusiness.

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 17.03.2021. / www.ictbusiness.info