6 najčešćih grešaka u motivacijskom pismu

6 najčešćih grešaka u motivacijskom pismu

Motivacijsko pismo je zajedno s Vašim životopisom Vaše oružje u borbi za novo radno mjesto. Dok je zadatak životopisa da poslodavcu pregledno predstavite sve važne činjenice o sebi kao poželjnom kandidatu, u molbi morate objasniti kako ispunjavate kriterije iz oglasa i istovremeno istaknuti svoje najzanimljivije karakteristike.

Cilj molbe je uvjeriti poslodavca da Vas želi pozvati na razgovor za posao i osobno upoznati. Stoga je važno da u Vašoj molbi ne činite tipične pogreške koje Vas mogu koštati ulaska u sljedeći selekcijski krug. Provjerite stoga radite li jednu od sljedećih šest najčešćih pogrešaka u molbi.

Šaljete svim poslodavcima univerzalnu molbu

Jedna od najčešćih pogrešaka je da mnogi imaju jednu univerzalnu molbu koju šalju svim poslodavcima. S obzirom da je opis radnog mjesta u svakom oglasu drugačiji, a time i uvjeti koje kandidat treba ispuniti, ne može postojati jedna univerzalna molba za sve poslodavce. Pronađite ovdje što sve treba sadržati kvalitetna molba i kako je napisati.
Poslodavci brzo primijete jeste li sastavili molbu za njihov oglas ili šaljete svima jednu univerzalnu molbu. Slanjem univerzalne molbe poslodavcu dajete do znanja da niste spremni uložiti trud u pisanje molbe, a time ujedno i da niste ozbiljno zainteresirani za određeno radno mjesto.

Ispuštate informacije

Mnogi u molbi zaborave navesti neke osnovne informacije. Minimum svakog dopisa, pa tako i molbe, jest da sadrži informacije o tome tko kome gdje i kada što piše. To znači:

tko:ime i prezime, ulica i kućni broj, poštanski broj i grad
kome: naziv poduzeća ulica i kućni broj, poštanski broj i grad
gdje i kada: mjesto i datum
što: predmet – zamolba za radno mjesto xy

Ukoliko ne navedete ove osnovne elemente, ostavit ćete dojam osobe koja je nepismena i površna.

Ostatak pročitajte na hocu.ba

Utorak, 02.07.2019. / www.hocu.ba