Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 22.04.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Viši/a asistent/ica  HZZ OGLAS

Oglas je istekao
Poslodavac:
INSTITUT ZA FIZIKU
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
22.04.2024.

O poslu

Mjesto rada:
ZAGREB
Broj traženih radnika:
2
Razina obrazovanja:
Fakultet, akademija, magisterij, doktorat
Radno iskustvo:
Nije važno
Vrsta zaposlenja:
Na određeno; novootvoreni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
INSTITUT ZA FIZIKU
Kontakt:
Ostale informacije:
Temeljem čl. 40. Zakona o visokom obrazovanju i znanosti (NN 119/22), Odluka Znanstvenog vijeća o pokretanju postupka izbora na slobodna radna mjesta, Klasa: 002-22/24-02/2/12, Ur.broj: 2, Klasa: 002-22/24-02/2/13, Ur.broj: 2 te Klasa: 002-22/24-02/2/14, Ur.broj: 2 sa 4. sjednice Znanstvenog vijeća održane 15. ožujka 2024. godine, ravnatelj Instituta za fiziku raspisuje:
NATJEČAJ
1.Raspisuje se natječaj za radna mjesta:
Ad.1. Viši asistent (ž/m, 1 izvršitelj) na određeno vrijeme u trajanju od jedne godine, uz mogućnost produljenja do maksimalno dvije godine, na poslovima vezanim za znanstvena istraživanja na istraživačkom projektu EUROfusion i projekta Podizanje znanstvene izvrsnosti Centra za napredne laserske tehnike (CALTboost). Cilj projekta je uspostava i primjena 'Cavity ring-down' spektroskopije za analizu laserskih plazmi te modela za opis koloidnih otopina nanočestica i određivanju njihovih svojstava.
Obvezni uvjet je završeni doktorat iz područja prirodnih znanosti, polja fizike.
Prednost će dobiti kandidati koji su pokazali izvrsnost u istraživačkom radu (priznanja, nagrade, stipendije, objavljeni radovi, izlaganja na konferencijama i sl.) te koji imaju prijašnje istraživačko iskustvo u području eksperimentalne i teorijske fizike i fizike plazme i nanočestičnih sustava. Prednost je i iskustvo u korištenju lasera i njihovim primjenama u sintezi materijala, u dijagnostici plazme pomoću komplementarnih tehnika, te u primjeni modela za opis koloidnih otopina nanočestica te određivanju njihovih svojstava.
Ovaj se projekt temelji na proizvodnji laserskih plazmi u vakuumu i tekućinama i njenoj dijagnostici pomoću 'Cavity ring-down' spektroskopije, ali i laserski inducirane 'breakdown' spektroskopije te optičke emisijske spektroskopije. Posebno će se ispitivati svojstva koloidnih otopina nanočestica i primjenjivati modeli Mie raspršenja i Beer-Lambert-ovog zakona na određivanje svojstava nanočestica (metalne i metalni oksidi).
Od kandidata se očekuje izvrsno poznavanje fizike plazme, teorije raspršenja i visoka motivacija za radom u laboratoriju i razvoju modela na opisanoj tematici te izvrsno poznavanje engleskog jezika.
Uz prijavu za natječaj potrebno je priložiti:
1. Motivacijsko pismo
2. Životopis
3. Kopiju doktorske diplome
4. Kontakt adresu dva stručnjaka iz područja teme doktorata od kojih je moguće tražiti preporuku
Ad2. Viši asistent (ž/m, 1 izvršitelj) na određeno vrijeme do 30. 6. 2025.g.. uz mogućnost produljenja do maksimalno 20 mjeseci od dana zapošljavanja, u slučaju produljenja razdoblja provedbe projekta i produljenja razdoblja prihvatljivosti troškova, na poslovima vezanim uz eksperimentalnu fiziku čvrstog stanja.
Viši asistent će se baviti poslovima iz područja eksperimentalnih istraživanja u području fizike čvrstog stanja na projektu “Novi katalitički materijali za proizvodnju zelenog vodika”. Rad višeg asistenta će se temeljiti na primjeni tehnike fotoemisijske spektroskopije (PES) u istraživanju visokoentropijskih slitina (HEA), višekomponentnih približno ekviatomskih slitina, koje pokazuju dobra katalitička svojstva.
Na Institutu za fiziku, Zagreb, PES je etablirana tehnika za istraživanje elektronske strukture materijala. Posljednjih godina PES se također koristi u određivanju elektronske strukture HEA prijelaznih metala. Istraživačke aktivnosti odvijat će se u Centru za napredne laserske tehnike Instituta za fiziku u Grupi za ultrabrzu spektroskopiju. Grupa surađuje s raznim nacionalnim i međunarodnim istraživačkim institucijama.
Idealan kandidat bi trebao imati znanja i iskustva iz barem jednog od sljedećih područja:
eksperimentalne tehnike površinske fizike
fotoemisijska spektroskopija (bilo koje vrste)
elektronska struktura krutina
tehnike ultravisokog vakuuma
Dodatno, od kandidata se očekuje visoka motivacija za rad u laboratoriju na opisanoj tematici te izvrsno poznavanje engleskog jezika.
Prednost će dobiti kandidati koji su pokazali izvrsnost i samostalnost u dosadašnjem istraživačkom radu (priznanja, nagrade, stipendije, objavljeni radovi, izlaganja na konferencijama).
Obvezni uvjet: završeni doktorat iz područja fizike ili kemije
Očekivani početak rada je lipanj 2024., a završetka 30. 6. 2025., uz mogućnost produljenja do maksimalno 20 mjeseci od dana zapošljavanja u slučaju produljenja razdoblja provedbe projekta i produljenja razdoblja prihvatljivosti troškova.
Uz prijavu za natječaj potrebno je priložiti:
1. Motivacijsko pismo
2. Životopis
3. Kopiju doktorske diplome
4. Kontakt adresu dva stručnjaka iz područja teme doktorata od kojih je moguće tražiti preporuku
Za sva radna mjesta (Ad.1., Ad.2.)
Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu, dužan je pozvati se na to pravo u prijavi na natječaj i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidati koji ostvaruju pravo na prednost pri zapošljavanju prema Zakonu o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (NN br. 121/17 i 98/19, 84/21, 156/23) i Zakonu o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (NN 84/21) uz prijavu na natječaj dužni su, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu nepravodobne i neuredne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.
Sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova, na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
Prijave na natječaj podnose se u roku od 30 dana od dana objave u Narodnim novinama. Prijave se podnose na adresu [email protected] u jednom cjelovitom dokumentu u pdf formatu, na hrvatskom ili engleskom jeziku. O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni u zakonskom roku.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
141903425
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.