Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 31.03.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Radnik / radnica na pružanju usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i /ili osobama s invaliditetom  HZZ OGLAS

Oglas je istekao
Poslodavac:
ŽUPANIJSKA UDRUGA SLIJEPIH SPLIT
Kategorija:
Mjesto rada:
Solin
Rok prijave:
31.03.2024.

O poslu

Mjesto rada:
SOLIN, SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Završena osnovna škola
Srednja škola 3 godine
Srednja škola 4 godine
Viša ili prvostupanjska
Fakultet, akademija, magisterij, doktorat
Uvjeti na radnom mjestu:
Terenski rad
Radno iskustvo:
Nije važno
Vrsta zaposlenja:
Na određeno; novootvoreni poslovi
mogućnost zaposlenja osobe sa invaliditetom
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
ŽUPANIJSKA UDRUGA SLIJEPIH SPLIT
Kontakt:
osobni dolazak: ZAGREBAČKA 17, 21000 SPLIT
pisana zamolba: Zagrebačka 17, 21000 Split
e-mailom: [email protected]
Ostale informacije:
Vrsta zaposlenja: Na određeno, novootvoreni poslovi (33 mjeseca)
Način rada: Smjena - prijepodne/terenski rad
Razina obrazovanja: Minimalno završena osnovna škola

Podaci o plaći: Bruto iznos plaće sukladno važećoj Uredbi Vlade Republike Hrvatske o visini minimalne plaće
Ostale informacije:
Na temelju odluke o financiranju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (KLASA: 984-01/23-01/29, UR. BROJ: 524-07-02-01-01/2-24-19) od 08.02.2024. i sklopljenog Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava naziva „3P - Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice III“ SF.3.4.11.01.0440 od 23.02.2024., a koji se financira iz Europskog socijalnog fonda plus u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027.” u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga (Program “Zaželi – prevencija institucionalizacije” SF.3.4.11.01.), Županijska udruga slijepih Split, Zagrebačka 17, 21000 Split, OIB: 20977517812 za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu navedenog projekta objavljuje
NATJEČAJ
za prijam u radni odnos na određeno vrijeme do 33 mjeseca - pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i/ili osobama s invaliditetom
Županijska udruga slijepih Split prima u radni odnos na određeno vrijeme radnike/ice za pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama (više od 65 godina) i osobama s invaliditetom (18 i više godina) - za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu projekta „3P - Pratiteljice, Pomoćnice, Prijateljice III“ u okviru programa “Zaželi - prevencija institucionalizacije” SF.3.4.11.01.
OBAVEZNA AKTIVNOST:
Pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 6 starijih osoba i/ili odraslih osoba s invaliditetom uz nabavu i podjelu paketa osnovnih i higijenskih potrepština na području svih Kaštela koja obvezno uključuje:

1. organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, nabavi hrane i dr.) i/ili
2. obavljanje kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.) i/ili
3. zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba
4. drugi poslovi, po nalogu poslodavca, vezani uz skrb starijih osoba i/ili odraslih osoba s invaliditetom
Ukupna vrijednost projekta iznosi 742.500,00 EUR. Bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda plus (85 %) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15 %). Informacije iz ovog natječaja koje navodi poslodavac ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda plus.
Podnositelj prijave mora ispunjavati sljedeće uvjete:
1. dokaz o državljanstvu
2. punoljetnost
3. minimalno završeno osnovnoškolsko obrazovanje
Sukladno članku 13. Zakona o ravnopravnosti spolova („Narodne novine“, broj 82/08 i 69/17) na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.
Vlastoručno potpisana molba na natječaj treba sadržavati: osobne podatke (ime i prezime, datum rođenja, adresa stanovanja)
kontakt podatke (telefon i/ili mobitel, e-mail adresa)
naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje s naznakom mjesta rada (grad)
Uz prijavu na natječaj, podnositelji prijava dužni su dostaviti:
1. životopis
2. presliku osobne iskaznice
3. presliku dokaza o završenom stupnja obrazovanja (svjedodžba, diploma)
4. ispis elektroničkog zapisa podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje ili potvrda o podacima evidentiranim u evidenciji Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (ne starije od 30 dana od dana objave natječaja)
5. presliku uvjerenja da se protiv podnositelja prijave ne vodi kazneni postupak (ne starije od 30 dana od dana objave natječaja)
6. presliku dokaza ako osoba ostvaruje prava prednosti kod zapošljavanja
Nepravovremene i neuredne prijave neće se razmatrati.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u ovom natječaju.
Svi podnositelji prijava koji ispunjavaju uvjete navedene u ovom natječaju bit će pozvani na intervju koji provodi Povjerenstvo imenovano od strane Upravnog odbora Županijske udruge slijepih Split. Poziv na razgovor za posao će se dostaviti prijaviteljima putem telefonskog poziva, SMS-a, Whatsapp-a ili e-mail adrese. Intervju se provodi ponaosob sa svakim pojedinim podnositeljem prijave, a utvrđuju se interesi i motiviranost za rad.
Ako podnositelj prijave ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima, dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Podnositelj prijave koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, broj 121/17, 98/19 i 84/21) dužan je dostaviti sve dokaze iz članka 103. citiranog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Podnositelj prijave koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom („Narodne novine“, broj 157/13, 152/14, 39/18 i 32/20) dužan je dostaviti dokaz o invaliditetu.
Podnositelj prijave koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 48.f. Zakona o zaštiti civilnih i vojnih invalida rata („Narodne novine“, broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 02/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13 i 98/19) dužan je dostaviti dokaz o invaliditetu.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju sukladno odredbi članka 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz domovinskog rata („Narodne novine“, broj 84/21), a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjava uvjete za ostvarivanje toga prava, dužan je u prijavi pozvati se na to pravo i priložiti sve dokaze o ispunjavanju uvjeta iz predmetnog natječaja te sve dokaze o ispunjavanju uvjeta za ostvarivanje prava prednosti pri zapošljavanju iz članka 49. Zakona o civilnim stradalnicima iz domovinskog rata („Narodne novine“, broj 84/21). Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.
Prijava na natječaj može se dostaviti putem službene e-mail adrese Županijske udruge slijepih Split [email protected] . Također, prijava na natječaj može se dostaviti osobno ili poštanskim putem (preporučeno) na adresu: Županijska udruga slijepih Split, Zagrebačka 17, 21000 Split s naznakom “Zaželi – prevencija institucionalizacije“ u roku osam (8) dana od objave ovog natječaja na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje. Natječaj će biti objavljen i na mrežnoj stranici Županijske udruge slijepih Split https://www.udrugaslijepih.hr/ .
Podnošenjem prijave na ovaj natječaj prijavitelji daju svoju privolu za obradu dostavljenih podataka u svrhu odabira kandidata za zapošljavanje sukladno važećim propisima o zaštiti osobnih podataka.
O ishodu natječaja, podnositelji prijava, koji ispunjavaju tražene uvjete, bit će obaviješteni u zakonskom roku.
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
141489291
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.