Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 28.01.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Diplomirana medicinska sestra / Diplomirani tehničar za njegu starijih osoba u institucionalnoj skrbi

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Njemačka - razni gradovi
Rok prijave:
28.01.2018.
Plaća:
od 1 725 € do 2 256 € neto  (Kalkulator plaće)

O poslu

Opis radnog mjesta:
- osnovna njega (pranje, pomoć pri hranjenju, pratnja na toalet i pružanje potrebne pomoći u osobnoj higijeni i drugim
životnim aktivnostima)
- opskrba lijekovima (priprema tableta, injekcija inzulina i sl.)
- opskrba rana
- komunikacija s liječnikom
- popunjavanje i vođenje zdravstvene i skrbničke dokumentacije

Tvrtka sa sjedištem u Njemačkoj nudi slobodna radna mjesta i pomoć prilikom početne orijentacije i uređenja života u Njemačkoj.

Naša tvrtka je srednje veliko obiteljsko poduzeće s dugogodišnjim iskustvom upravljanja ambulantnih i stacionarnih domova za starije osobe, osobe s invaliditetom i fizički hendikepirane osobe. Raspolažemo širokim stučnim znanjem na području skrbi i pomoći starijim i invalidnim osobama. Djelujemo u skladu s kršćanskim vrijednostima (riječ »Iuvare« izvire iz latinskog jezika i znači: pomagati, podupirati, pratititi).
Na prvo mjesto postavljamo čovjeka i njegove individualne potrebe, bilo da se radi o korisniku doma, pacijentu ili suradniku. Njegu i skrb fleksibilno prilagođavamo dinamičkim promjenama i potrebama svakog pojedinca.
Naši zaposlenici su profesionalni, visoko motivirani i ljubazni stručni suradnici koje svoj posao rade sa srcem i visokim stupnjem predanosti svome poslu. Kontinuiranim školovanjem i razvojem naših zaposlenih u skladu s najnovijim znanstvenim spoznanjima i metodama osiguravamo upravljanje rizicima u okviru skrbi te kvalitetu njege i liječenja. Kooperativni način vođenja svakoj zaposlenoj osobi omogućava visok stupanj autonomije i odgovornosti te mogućnost samostalnog odlučivanja.
Prilikom dolaska u Njemačku, početna orijentacija u novom okruženju u potpunosti je podržana. Između ostalog vam možemo ponuditi mogućnost privremenog stanovanja, pomoć pri organiziranju dokumentacije u raznim institucijama i uredima, prijave na jezične tečajeve, a organiziramo i slobodne aktivnosti.
Naš cilj je vaša dugoročna integracija u naše obiteljsko poduzeće. Želimo da postanete dio njega i da zajedno stvaramo uspješnu budućnost. Uvjeravamo vas da ćemo kao poslodavci učiniti sve što je u našoj moći da se osjećate ugodno i kao kod kuće.
U nastavku navodimo važne informacije koje se odnose na rad u našem poduzeću i nadamo se da ćemo vas oduševiti za rad na jednoj od naših brojnih lokacija.
Dodatne informacije i detaljan pregled svih lokacija poduzeća možete pronaći na: www.iuvare.de.
Ako smo u vama probudili zanimanje i u Njemačkoj želite ostvariti sigurnu i financijski bezbrižnu budućnost a ujedno želite učiniti nešto dobro, ne oklijevajte i još nam danas posredujete svoj životopis. Odmah ćemo stupiti u kontakt s vama.
Sa zadovoljstvom vam stojimo na usluzi za sva dodatna pitanja vezano za radni odnos ili moguću migraciju u Njemačku.

Obratite nam se putem elektronske pošte [email protected]. S vašim prijavama ćemo postupati povjerljivo.
Posebne pogodnosti:
- zapošljavanje na neodređeno vrijeme (sa šestomjesečnim probnim rokom)
- mjesečnu plaću 1.821,75 € bruto (pomoćnik), 40-satno tjedno radno vrijeme
- mjesečnu plaću 2.200,00 € bruto (stručni suradnik), 40-satno tjedno radno vrijeme
- plaćanje dodataka za rad nedjeljom i blagdanom
- 26 dana godišnjeg odmora
- besplatno korištenje sobe u kojoj možete boraviti do 8 tjedana
- pomoć i pratnju prilikom svih postupaka pred upravnim organima i ostalim institucijama
- pomoć i pratnju prilikom traženja prikladnog stana
- naknadu troškova vašeg dolaska u Njemačku
- podmirenje troškova tečaja stranog jezika (B2) u Njemačkoj
- podmirenje troškova podnošenja zahtjeva za izdavanje potvrde o priznavanju inozemne diplome, europske potvrde o nekažnjavanju i upisa u registar te liječničkih potvrda*
- podmirenje troškova prvog najma i osiguranja*
Vrsta posla:
stalni radni odnos
Županija:
Država:
Njemačka

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uvjeti za radno mjesto:
-diploma kojom je kandidatu bio dodijeljen stručni naziv
- svjedodžba medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar
- svjedodžba prvostupnik sestrinstva / prvostupnica sestrinstva
- poznavanje njemačkog jezika ili barem engleskog - razina A1 (početnik).
(*ako nemate ni osnovno znanje njemačkog ili engleskog jezika, preuzimamo troškove prvog osnovnog tečaja stranog jezika u Hrvatskoj.)

-početno radno iskustvo u bolnici ili domu starijih i nemoćnih
-interes za dugoročno zapošljavanje kao pomoćnik ili stručni suradnik u našem obiteljskom poduzeću i želja za savladavanjem pismenog i usmenog znanja njemačkog jezika.

- iako možda imate diplomu i naziv diplomirana medicinska sestra/diplomirani tehničar u svojoj matičnoj državi, zbog važećih zakonskih propisa u Njemačkoj vas odmah nakon dolaska možda možemo zaposliti samo kao pomoćnog njegovatelja.
- Molbu za postupak priznavanja vaše diplome ćemo zajedno s vama predati nadležnom regionalnom uredu odmah nakon vašeg dolaska u Njemačku.
- Za podnošenje zahtjeva obvezno je potrebno priložiti ovjerenu kopiju vaše diplome. Kopiju možete ovjeriti u Hrvatskoj i ponijeti je u Njemačku. Ovjeriti je možete i u Njemačkoj na nadležnom uredu.
- Nakon završenog postupka priznavanja diplome, obavit ćete liječnički pregled kojim će biti ustanovljena vaša zdravstvena sposobnost za rad na određenom radnom mjestu. Slijedi postupak pridobivanja potvrde o nekažnjavanju i dokaz o poznavanju njemačkog jezika za razinu B2. Zahtjev za izdavanje tih potvrda mora se podnijeti u Njemačkoj.
- Čim nadležna tijela dostave sve potrebne popratne dokumente, dobit ćete službeno priznanje diplome medicinske sestre/tehničara u Njemačkoj i odmah možete započeti raditi
- Čitav proces priznavanja diplome u velikoj mjeri ovisi o vašem znanju njemačkog jezika odnosno sposobnosti brzog učenja njemačkog jezika. Iskustvo je pokazalo da proces priznavanja i dobivanja potrebnih dokumenata i dokaza traje od 3 do 6 mjeseci.

* Ako radnik ili poslodavac raskine ugovor o radu u roku u prvih šest mjeseci, poslodavac će sve troškove koji su nastali u vezi s vašim zaposlenjem, obračunati od vaše posljednje plaće.
Minimalna stručna sprema:
Nesvršen fakultet/viša škola
Strani jezik:
njemački