Zbog pandemije se vratio u Hrvatsku: 'Mogu reći da sam zadovoljan'

Foto: Branimir Bradarić, Večernji list

Zbog pandemije se vratio u Hrvatsku: 'Mogu reći da sam zadovoljan'

- Pandemija je samo ubrzala moj plan o poslu u Vukovaru

Robert Tokić (47) iz Vukovara jedan je od onih koji je u vrijeme epidemije koronavirusa donio veliku odluku i odlučio se vratiti u Hrvatsku.

Poslije 45 godina života u Münchenu, gdje je 31 godinu radio kao vozač, odlučio se vratiti u rodni Vukovar, piše Večernji list.

– O povratku u Hrvatsku razmišljao sam i prije, ali je pandemija sve to samo ubrzala i sada sam to napokon i realizirao. Nije mi žao i mogu reći da sam više nego zadovoljan. Uvijek sam govorio da život u Njemačkoj donosi mnogo toga, ali i da je dom ipak dom. Maštao sam o tome da živim, radim i stvaram u svome gradu i sada sam to i ostvario – kaže Tokić.

I ne samo da se vratio u rodni grad, nego je i pokrenuo obrt koji nosi naziv “Therapiesport” te zaposlio i jednu radnicu. “Therapiesport” građanima nudi klasičnu, opću i terapijsku masažu, medicinski fitness trening, rehabilitacijski trening, tretmane poslije ozljeda i operacija, personalni trening, wellness oazu, edukacije… Osigurao je kvalitetne sprave, solarij, saunu… Prema Tokićevim riječima, sve to rezultati su edukacija koje je pohađao u Njemačkoj.

– Razmišljao sam unaprijed i planski radio tako da sam znanja koja sam stjecao, sada primijenio u Hrvatskoj. Mogu reći da sam zadovoljan kako se sve to razvija i zato i ne razmišljam o tome jesam li se trebao vratiti i prije – ističe Tokić.

Pri pokretanju obrta nije koristio poticaje i pogodnosti države i grada, ali će to, kako kaže, u budućnosti svakako pokušati iskoristiti. Kako će se posao razvijati, tako će ga i proširivati.

Tokić kaže da je spreman na to i na nova zapošljavanja. U Njemačkoj je iz hobija radio i kao nogometni sudac, čime se sada bavi i u Vukovaru.

– Vukovar je lijep i uređen grad. Sve je tu blizu i sve se stigne. Brzo sam se navikao na život u Vukovaru. Velika je to razlika u odnosu na život u Münchenu, ali mi je ovdje jako lijepo – zaključio je Robert Tokić.


Dodatne priče iseljenika i povratnika možete pročitati na sljedećem linku: Večernji list

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Ponedjeljak, 02.11.2020.