Ostale informacije:
Opis poslova: - u svakom pojedinom sektoru radi sam i obavlja sve poslove da bi gosti bili uspješno posluženi; - završava pripremne radove; - proučava meni karte, dnevne karte ili jelovnike, te u dogovoru s voditeljem sale i šefom kuhinje uči prezentirati nova jela; - ponekad pomaže konobarima u drugom sektoru, kao što i njemu kolege pomažu kako bi gosti bili što bolje posluženi; - dočekuje goste, smješta ih za stol, daje im jelovnik i ostala sredstva ponude, prima narudžbe, bonira usluge; - donosi hranu i piće gostu, poslužuje, redovno sprema i čisti stolove; - osobito brine da je svakom gostu pružena kompletna usluga, na profesionalan i gostoljubiv način; - pokazuje svakom gostu da je dobrodošao verbalnom i neverbalnom komunikacijom, te zajedno sa konobarima rješava moguća pitanja ili probleme; - ispraća goste; - u slučaju problema koje ne može riješiti, a naročito problema sa gostom, odmah se mora konzultirati s voditeljem restorana; - donosi piće I vrši nadopunu hladnjaka i vinoteke; - brine o pravilnom razvrstavanju i slaganju prazne ambalaže (staklo, papir, plastika i dr.); - u povremenim situacijama pomaže kuharima pri nošenju krutih ogrijev (drvo, ugljen); - brine o svrstavanju i iznošenju otpada; - sam brine o evidenciji sanitarne knjižice; - brine o higijeni restorana i sanitarnih čvorova; - ponekad dovršava jela pred stolom gosta po naputku šefa kuhinje i/ili šefa sale; - brine o evidenciji radnog vremena; - sve informacije od gosta prenosi šefu sale I šefu kuhinje; - brine o HACCP sustavu; - obavljanje ostalih poslova koji po svojoj naravi, organizaciji rada, te standardima i pravilima struke spadaju u djelokrug poslovnog odjela.