Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 18.04.2024. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Informatički/a tehničar/ka  HZZ OGLAS

Oglas je istekao
Poslodavac:
VISOKI TRGOVAČKI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
18.04.2024.

O poslu

Mjesto rada:
ZAGREB
Broj traženih radnika:
1
Razina obrazovanja:
Srednja škola 4 godine
Radno iskustvo:
1 godinu
Vrsta zaposlenja:
Na neodređeno; upražnjeni poslovi
Radno vrijeme:
Puno radno vrijeme
Smještaj:
Nema smještaja
Prijevoz:
U cijelosti
Poslodavac:
VISOKI TRGOVAČKI SUD REPUBLIKE HRVATSKE
Kontakt:
pisana zamolba: Zagreb, Savska cesta 62
Ostale informacije:
J A V N I N A T J E Č A J
za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme na radna mjesta:
Odsjek za informatičku podršku
radno mjesto III. vrste - informatički tehničar – 1 izvršitelj
Stručni uvjeti:
- srednja stručna sprema informatičke, elektrotehničke ili tehničke struke
- 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni ispit I. razine
Osim navedenih uvjeta, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u državnu službu, koji su propisani odredbom članka 52. Zakona o državnim službenicima, a ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 54. Zakona o državnim službenicima.
Osoba se prima u državnu službu uz obvezni probni rad od 3 mjeseca.
Na natječaj se mogu javiti osobe obaju spolova
Na javni natječaj mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen državni ispit odgovarajuće razine, uz obvezu polaganja državnog ispita sukladno članku 99. Zakona o državnim službenicima.
U prijavi na javni natječaj navode se osobni podaci podnositelja prijave (osobno ime, adresa stanovanja, broj telefona odnosno mobitela i po mogućnosti e-mail adresa), naziv radnog mjesta na koje se prijavljuje.
Prijavu je potrebno vlastoručno potpisati.
Uz prijavu na javni natječaj kandidati su dužni priložiti:
- životopis,
- dokaz o hrvatskom državljanstvu (preslik osobne iskaznice ili vojne iskaznice ili putovnice ili domovnice)
-. dokaz o odgovarajućem stupnju obrazovanja (preslik diplome/svjedodžbe o stečenoj stručnoj spremi koja je uvjet za radno mjesto na koje se prijavljuje)
- dokaz o ukupnom radnom iskustvu i radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima:
a) elektronički zapis ili potvrdu o podacima evidentiranim u bazi podataka Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji mora sadržavati podatke o poslodavcu, osnovi osiguranja, početku i prestanku osiguranja, radnom vremenu, stvarnoj i potrebnoj stručnoj spremi i trajanju staža osiguranja i
b) ugovor o radu, ugovor o djelu, rješenje o rasporedu iz kojih je vidljivo radno iskustvo potrebno za radno mjesto na koje se prijavljuju ili potvrdu poslodavca o radnom iskustvu na odgovarajućim poslovima koje mora sadržavati vrstu poslova koju je obavljao, u kojoj stručnoj spremi i razdoblje u kojem je kandidat obavljao navedene poslove,
- preslik isprave o položenom državnom ispitu ako je kandidat položio državni ispit
- preslik isprava o priznatom statusu – dokaz prava prednosti pri zapošljavanju, ako se kandidat na njega poziva.
Zatražene isprave se prilažu u neovjerenom presliku, a prije izbora kandidat će predočit izvornik.
Rok za podnošenje prijava je 8 dana od objave u Narodnim novinama.
Prijave se podnose neposredno ili preporučeno poštom na adresu: Visoki trgovački sud Republike Hrvatske, Ured predsjednika suda, Savska cesta 62, 10000 Zagreb, s naznakom („Za javni natječaj").
Potpunom prijavom smatra se ona prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u javnom natječaju te koja je vlastoručno potpisana.
Osoba koja nije podnijela pravovremenu ili potpunu prijavu ili ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja, ne smatra se kandidatom u postupku javnog natječaja, o čemu će se dostaviti pisana obavijest elektroničkom poštom.
Osoba koja ima pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužna je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo, odnosno priložiti svu propisanu dokumentaciju prema posebnom zakonu i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat može ostvariti pravo prednosti kod prijma u državnu službu sukladno članku 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (Narodne novine, broj 121/17, 98/19 i 84/21, 156/23), članku 48.f. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida rata (Narodne novine, broj 33/92, 57/92, 77/92, 27/93, 58/93, 2/94, 76/94, 108/95, 108/96, 82/01, 103/03, 148/13, 98/19), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20), članku 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata (Narodne novine, broj 84/21), članku 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom (Narodne novine, broj 157/13, 152/14, 39/18, 32/20) i članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina (Narodne novine, broj 155/02, 47/10, 80/10, 93/11), dužan je u prijavi na javni natječaj pozvati se na to pravo te ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 101. Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji i člankom 47. Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, uz prijavu na javni natječaj, dužan/na je priložiti osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta i sve potrebne dokaze dostupne na poveznici Ministarstva hrvatskih branitelja https://branitelji.gov.hr/zasposljavanje-843/843.
Kandidat koji se poziva na pravo prednosti pri zapošljavanju u skladu s člankom 9. Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom dužan/na je uz prijavu na javni natječaj osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, priložiti i dokaz o utvrđenom statusu osobe s invaliditetom.
Kandidat koji se poziva na prednost pri zapošljavanju sukladno članku 22. Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina uz prijavu na javni natječaj, osim dokaza o ispunjavanju traženih uvjeta, nije dužan/na dokazivati svoj status pripadnika nacionalne manjine.
Izabrani kandidat pozvat će se da u primjernom roku, a prije donošenja rješenja o prijmu u državnu službu, dostavi uvjerenje nadležnog suda da se protiv njega/nje ne vodi kazneni postupak, uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta i izvornike drugih dokaza o ispunjavanju formalnih uvjeta iz javnog natječaja, uz upozorenje da se nedostavljanje traženih isprava smatra odustankom od prijma u državnu službu. Troškove izdavanja uvjerenja o zdravstvenoj sposobnosti snosi Visoki trgovački sud RH.
Komisija za provedbu javnog natječaja koju imenuje predsjednik Suda utvrditi će listu kandidata prijavljenih na javni natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete iz javnog natječaj, a čije su prijave pravodobne i potpune te kandidate s te liste uputiti na testiranje koje se sastoji od provjere znanja, sposobnosti i vještina kandidata bitnih za obavljanje poslova radnog mjesta i razgovora Komisije s kandidatima.
Kandidat koji ne ispunjava formalne uvjete iz javnog natječaja neće se smatrati kandidatom prijavljenim na javni natječaj o čemu će biti pisano obaviješten.
Ako kandidat ne pristupi testiranju smatrat će se da je povukao prijavu na javni natječaj i više se neće smatrati kandidatom prijavljenim na javni natječaj.
Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta, sadržaj i način testiranja, objavit će se istovremeno sa objavom javnog natječaja na mrežnoj stranici Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske (https://sudovi.hr/hr/vtsrh).
Način testiranja te vrijeme i mjesto održavanja testiranja bit će objavljeni na mrežnoj stranici Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske (https://sudovi.hr/hr/vtsrh), najmanje 5 dana prije dana određenog za testiranje.
Ako se na javni natječaj ne prijave osobe koje ispunjavaju propisane uvjete, odnosno ako prijavljen kandidat ne zadovolji na testiranju, predsjednik Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske će obustaviti postupak po ovom javnom natječaju.
Javni natječaj bit će objavljen u Narodnim novinama, na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave (https://mpu.gov.hr), mrežnoj stranici Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske (https://sudovi.hr/hr/vtsrh) te će o njemu biti obaviještena nadležna služba za zapošljavanje.
O rezultatima javnog natječaja kandidati će biti obaviješteni javnom objavom rješenja o prijmu u državnu službu izabranih kandidata na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave (https://mpu.gov.hr) i mrežnoj stranici Visokog trgovačkog suda Republike Hrvatske (https://sudovi.hr/hr/vtsrh)
Dostava rješenja o prijmu svim kandidatima smatra se obavljenom istekom osmog dana od javne objave rješenja na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave (https://mpu.gov.hr)
Podaci su preuzeti sa:
Šifra radnog mjesta:
142331883
HZZ

Hrvatski zavod za zapošljavanje
Sva prava pridržana © 2024, www.hzz.hr
Sadržaj ovog oglasa je prenesen sa službenih stranica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.
Portal Posao.hr ne odgovara za eventualnu netočnost podataka u oglasu.