Dvostruka plaća zaposlenicima Studenca s najboljim mjesečnim rezultatima

Dvostruka plaća zaposlenicima Studenca s najboljim mjesečnim rezultatima

Studenac je pokrenuo projekt „Mjesec jedan-plaće dvije“ kojim dodatnom plaćom nagrađuje trud zaposlenika trgovina koje su postigle najbolje rezultate na mjesečnoj razini.

Praksa nagrađivanja zaposlenika sastavni je dio poslovne strategije Studenca kojom ih dodatno inspirira na postizanje izvrsnih rezultata. Pored činjenice da je u odnosu na proteklu godinu povećao plaće za 22 %, Studenac je odlučio dodatno nagraditi trud svojih zaposlenika. U lipnju je pokrenuo projekt „Mjesec jedan-plaće dvije“ kojim zaposlenike i zaposlenice triju trgovina s najboljim rezultatima na mjesečnoj razini nagrađuje s dodatnom plaćom. Cilj projekta je nagraditi i dodatno motivirati zaposlenike u tri područne divizije, ali i uručiti im dodatno priznanje za njihovu vjernost i predani rad.

Od početka projekta prošla su tri mjeseca, a mi smo razgovarali s nekim od zaposlenika nagrađenih prodavaonica te provjerili njihove dojmove.

- Kada sam saznala da smo osvojili drugu plaću bila sam presretna, a tko ne bi bio? Bili smo iznenađeni, jer iskreno nismo previše razmišljali ni razgovarali o scenariju u kojem baš mi preuzimamo dvije plaće, već smo kao inače radili svoj posao. Nakon što su se prve emocije slegle i kad sam prizemno razmislila o činjenici da ću dobiti dodatnu plaću, osjećaj je postao još ljepši – kaže Marija Kartelo, vesela prodavačica iz Skradina koja u Studencu radi već jedanaest godina.

Istaknula je kako godine staža provedene u tvrtki dovoljno otkrivaju koliko joj je ugodno raditi u Studencu. Nadodala je i kako je u poslu najvažnije imati skladan tim, jer je iznimno bitno imati nekoga na koga se u svakom trenutku možeš osloniti.

„Lijepo je kad poslodavac cijeni tvoj trud“

Da je bila iznimno iznenađena otkrila je i Ivana Kiš, voditeljica prodavaonice u zagrebačkoj Dubravi. U Studenac je stigla prije godinu i pol i nije mogla ni sanjati kako će dodatnu plaću dobiti točno u trenutku kada se spremala na godišnji odmor.

- Lijep je osjećaj kad čuješ da je tvoj tim nagrađen za svoj trud. Unatoč tome što znamo koliko kvalitetno i vrijedno radimo, a ja kao voditeljica trgovine to mogu potvrditi, ipak ti je drago kad tvoje zalaganje na tako poticajan način cijeni i tvoj poslodavac. Naš uspjeh rezultat je timskog rada, jer je dobar timski duh temeljni preduvjet za izvrsne rezultate, a to smo i dokazali.

„U 35 godina radnog iskustva nikad se ovako nisam iznenadila“

Jasna Klarić je u Studenac stigla krajem prošle godine nakon akvizicije trgovina Lonije. Nasmijana prodavačica poslovnice u Dugom Selu otkrila nam je kako kao trgovkinja radi već 35 godina te da obožava svoj posao. Istaknula je kako se ne može sjetiti da se u tih tri i pol desetljeća ikad ovako iznenadila na radnom mjestu kao kada je saznala za nagradu.

- Ne mogu vam riječima opisati kakav je bio osjećaj kada smo saznali da smo osvojili dodatnu plaću. Nastupila je tolika erupcija pozitivnih emocija da sam uvjerena kako smo svi u istom trenu skočili od oduševljenja. Nagrada nije mogla biti bolje tempirana, jer sam taman u tom periodu bila na godišnjem odmoru, hvala Studencu što mi ga je uljepšao! – kroz smiješak je poručila Jasna.

„Dokazali smo da su iznenađenja moguća!“

Vesna Svećarovski pridružila se Studencu prije gotovo tri godine, nakon preuzimanja trgovina Istarskih supermarketa. Voditeljica prodavaonice u Štinjanu otkrila nam je kako ju je pozitivno šokirala vijest da su zaposlenici tako malene trgovine uspjeli osvojiti tako iznimno priznanje i nagradu.

- Mi smo jako malena trgovina i nisam mislila da imamo šanse pored većih poslovnica, ali dokazali smo kako su iznenađenja moguća! Kombinacija upravljanja trgovinom, suradnje s mojim divnim kolegicama te komunikacije s kupcima, tri su stvari zbog kojih obožavam svoj posao. Naravno, financijski poticaj slatki je dodatak toj kombinaciji, a Studenac se upravo pobrinuo za to - poručila je Vesna.

„Prekrasan je osjećaj sretnu vijest prenijeti timu“

- Kada je projekt započeo, u prodavaonici smo pričali kako bi bilo lijepo kada bismo uspjeli osvojiti dodatnu plaću. Nismo radili neke posebne planove, ali je u svima konstantno tinjala nada da bismo baš mi mogli biti ta poslovnica. Siguran sam da nas je taj osjećaj dodatno motivirao i doveo do uspjeha. Kada sam im prenio sretnu vijest, prvo su mislili da se šalim i trebalo je izvjesno vrijeme da ih uvjerim kako to uistinu nije jedna od naših internih šala – rekao nam je Nemanja Pavlović, voditelj poslovnice u Puli.

Nemanja je uz to ponosno istaknuo kako je na tu poziciju napredovao tijekom svog petogodišnjeg boravka u Studencu.

- Hvala Studencu što je pokazao koliko cijeni naš trud, a posebno se želim zahvaliti na dodijeljenoj časti i prekrasnom osjećaju da sretnu vijest prvi prenesem svome timu! – naglasio je Nemanja.

Projekt „Mjesec jedan-plaće dvije“ se nastavlja

- Izuzetno smo radosni kad čujemo pozitivne reakcije naših zaposlenika. Kvalitetnim projektom „Mjesec jedan-plaće dvije“ i dalje ćemo nastaviti nagrađivati njihove vrhunske rezultate. Zadovoljstvo zasluženih dobitnika odličan je pokazatelj koliko je bitno dodatno isticati trud onih koji svakodnevno marljivo te predano rade svoj posao. Iznimno nam je važno da naši zaposlenici znaju kako Studenac uistinu cijeni njihovo svakodnevno neumorno zalaganje – istaknula je Tatjana Jukić, direktorica upravljanja ljudskim potencijalima u Studencu.

Ponedjeljak, 02.10.2023.