Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 21.10.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Volonter/ka Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
21.10.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Nacionalni pozivni centar za žrtve kaznenih djela i prekršaja je projekt Udruge za podršku žrtvama i svjedocima, Ministarstva pravosuđa i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj Hrvatska (UNDP), osnovan 2013. godine. Koristi jedinstveni i standardizirani besplatni broj 116 006 na kojem sve žrtve i svjedoci kaznenih djela i prekršaja te članovi njihovih obitelji mogu anonimno dobiti emocionalnu podršku, pravne i praktične informacije te ih se po potrebi može uputiti na institucije ili druge organizacije civilnog društva na daljnje ostvarivanje prava. Sveobuhvatnu podršku pružamo na hrvatskom i engleskom jeziku.

Prijavni proces sastoji se od 3 faze:
1. Prijava
2. Selekcijski razgovor
3. Edukacija
1. PRIJAVA:
Prvi korak koji morate učiniti kako biste se pridružili našem volonterskom timu je ispunjavanje prijavnog obrasca na sljedećem linku:
https://forms.gle/r2UqFHYUQvoSryhZ6

2. SELEKCIJSKI RAZGOVOR:

Svim kandidatima koji su ispunili prijavni obrazac ćemo se povratno javiti s ponuđenim terminima za održavanje selekcijskog razgovora, od kojih će svatko moći izabrati jedan koji mu odgovara. Razgovor provode koordinatorice Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja s ciljem boljeg upoznavanja kandidata. Prosječno trajanje razgovora je 20 minuta.

3. EDUKACIJA:

Kandidati koji zadovolje na održanom selekcijskom razgovoru biti će pozvani na višednevnu edukaciju koja će se održati kroz mjesec listopad i rujan.
Pravni dio edukacije održati će se 25. i 26. listopada, nakon čega će kandidati biti obvezni doći u prostorije Nacionalnog pozivnog centra za žrtve kaznenih djela i prekršaja na praktični dio edukacije koji uključuje rješavanje pravnih vježbi i upoznavanje s našom bazom podataka.
Komunikacijski dio edukacije održati će se 08. i 09. studenog nakon čega slijedi još jedan dolazak u naše prostorije.
Završi dio prijavnog procesa je simulacija poziva kroz koji svaki kandidat mora proći, a procjenjuje se je li kandidat usvojio materiju s edukacija i uspio je primijeniti u praksi.
Na kraju, s kandidatima koji su zadovoljili se potpisuju volonterski ugovori.
Posebne pogodnosti:
Svi volonteri imaju priliku unaprijediti svoje komunikacijske vještine i pravna znanja, pohađati brojne edukacije, radionice i seminare, raditi u dinamičnom i empatičnom okruženju te umrežiti se s ostalim organizacijama civilnog društva. Nakon završenog volontiranja, volonteri dobivaju Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, a nakon 200 odvolontiranih sati i preporuku za posao.
Vrsta posla:
volontiranje
Županija:

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Volonteri moraju imati navršenih 18 godina i služiti se engleskim jezikom.
Od volontera se očekuje nediskriminatorno ponašanje prema svim pripadnicima društva, otvorenost, odgovornost i pouzdanost.
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računalu:
dobro