Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.posao.hr.
Ovaj oglas je istekao 19.05.2022. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Technical Project Coordinator - pripravnik (m/ž)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Zagreb
Rok prijave:
19.05.2022.

O poslu

Opis radnog mjesta:
MLAD Consulting je brzo rastući startup koji je okupio vodeće stručnjake u području automatizacije te implementacije transportne i procesne tehnike za industrijsku i logističku opremu u mnogim granama automatizirane proizvodnje. Naš core business su projekti unutar autoindustrije diljem Svijeta s posebnim naglaskom na njemačke korporacije (Daimler, Porsche, VW, Audi, BMW) te predvodnike nove generacije kao što je Tesla. Mladi smo tim, ali sa bogatim iskustvom u razvoju, proizvodnji i integraciji složenih proizvodnih linija pri čemu se za integraciju koriste napredna tehnološka rješenja u skladu s Industrijom 4.0.

Ako smo vam malo zagolicali maštu sa opisom firme onda smo na dobrome putu…

Mlad, brzorastući team koji treba kapetana momčadi. Tražimo timskog igrača s motivacijom za rad u međunarodnom okruženju. Cijenimo proaktivnost i „borbenost“ kada te potencijalni problemi sprječavaju u izvršenju postavljenih ciljeva. Project coordinator prvi je na udaru za pitanja o projektnim i tehničkim problemima koji stoje na putu uspješnog izvršenja radnih zadataka, ali ne brini, naći ćemo rješenje za sve probleme.

Krenimo sa bitnim stvarima. Prije nego navala pitanja krene započinješ dan s kavom dok skrolaš kroz mailove ili vijesti na netu. Radiš sa mladim i kreativnim timom, na velikim i dinamičnim projektima. Razvijaš se zajedno s našim timom te zajedno stvarate atmosferu koja vam odgovara.

Uz nekoliko senior inženjera uvijek imaš nekoga za savjetovat se, a tu je i top menadžment koji je primarno tehnički potkovan, a uz to se bave i stvarima koje nikoga ne zanimaju dok god sjeda plaća.

E sad, kako izgleda tvoj dan… Provjeriš mail, otvoriš schedule i „to-do“ listu te u dogovoru s kolegama u timu napraviš plan koji stavlja težište na prioritete. U konstantnoj si komunikaciji s klijentima kako bi ostvario dvosmjerni tok informacija i dobio sve potrebne podatke koji su potrebni za inženjering. Ponekad su potrebna kratka putovanja kako bi se napravili workshop-ovi i prezentirala naša tehnička rješenja klijentu. Naravno klijent će biti oduševljen, ali ako ima „specijalne želje“ koje nisu dogovorene unutar ugovora / specifikacije potrebno je asistirati našem prodajnom timu oko izrade change managementa. Radimo iz ljubavi, ali od novca se živi. Uz svakodnevne zadatke ide organizacija teams meetinga kako bi se moglo brain storm-at oko bitnih tematika i zatvoriti neka poglavlja. Svaki sastanak naravno dokumentiraš u minutes of meetings da ne bi kasnije bilo tko je što rekao. Ako nisi siguran što je menadžment dogovorio s klijentom, spojiš se na naš server i provjeriš u tehničkoj dokumentaciji. Ukoliko naiđe problem kojeg jednostavno ne znaš riješiti konzultiraš se sa ostatkom tima, sigurno ćemo naći riješenje. Planiranje, praćenje i upravljanje budžetom je bitna stavka u vrijeme inflacije, ali nemoraš biti „Vuk sa Wall street-a“. Imamo cash flow u kojem zajedno sa menadžmentom procjenjuješ izlazne troškove, a za ulazne se ne moraš brinuti, ima tko će. Kao project coordinator sudjeluješ u svim aktivnostima tima od radnih do opuštajućih i zapamti najbitniju stvar, a to je da nisi nekakav old school šef nego kapetan tima koji izvlači najbolje iz svojih kolega. Potrebno je razumijevanje naših klijenata i njihovih potreba, ali na prvom mjestu nam je da omogućimo našim inženjerima rad bez smetnji i stresa.
Koordiniraš pripremu i testiranje ponekad i do godinu dana u uredu, uz kratka putovanja na meetinge kod klijenta, nakon čega dolazi šećer na kraju… commissioning od 4-6 mjeseci gdje imaš priliku upoznati nove krajeve i ljude, a i saznati kakav vrhunski posao je naš tim napravio u zadnjih godinu dana. Tereni su generalno koncipirani 3-4 tjedna na terenu, jedan u Hrvatskoj. Naravno ukoliko privatne obaveze zahtijevaju neke korekcije, Hrvati smo, dogovorit ćemo se.
Prekovremenih ima kad si na terenu, ali zato imaš pravo na isplatu ili slobodne dane kad ti je potrebno pa barem znaš zbog čega se mučiš.
Ako si stigao do kraja ovoga teksta i nisi otišao u sleep mode, vjerujem da očekujemo tvoj CV vrlo brzo.

I da ne zaboravimo educiraš se interno, te po potrebi u Siemens, Allen Bradley, Daimler, VW i drugim akademijama. I naravno, zabavljaš se na internim partijima i službenim domjencima.
Posebne pogodnosti:
Nudimo:
- rad u mladom i dinamičnom timu
- fleksibilno radno vrijeme uz mogućnost rada od kuće po dogovoru
- stručno usavršavanje preko online tečajeva, u akademijama unutar EU, akademijama klijenata (npr. licenciranje unutar Daimler standarda) te unutar našeg internog tima
- stalni radni odnos sa probnim rokom (ugovor na neodređeno)
- službeni mobitel, laptop i karticu te sve ostale alate potrebne za uspješno obavljanje posla
- smještaj i službeno vozilo na terenu
- besplatna kava, keksi, a možda zaluta i neko drugo piće kada je zaštita na radu u „home office“
- terasa za opuštanje, ispijanje kave i sve što ide uz to
- stimulativnu plaću, bonuse za rad vikendom i blagdanima, dnevnice za službena putovanja, božićnicu, dodatni (plaćeni) slobodni dani kad spojimo koji blagdan sa vikendom
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uvjeti:
- inženjer elektrotehnike ili strojarstva VŠS/VSS (poželjno: automatizacija ili mehatronika)
- iskustvo 3-5 godina u projektiranju i/ili vođenju PLC i DCS projekata
- spremnost na putovanja u inozemstvo i terenski rad
- dobre komunikacijske i prezentacijske vještine kao i sposobnost rješavanja konfliktnih situacija
- sposobnost za timski rad i koordinaciju timova
- obvezno znanje engleskog, prednost znanje njemačkog jezika
- vozačka dozvola B kategorije
- dobro znanje na području elektrotehnike i kontrolnih sustava
- poželjno znanje rada u nekom od programa: Siemens Step7 / TIA portal / EPLAN
- znanje rada u Office aplikacijama (Project, Visio, Excel, Word, Power point…)
Minimalna stručna sprema:
Viša škola
Strani jezik:
engleski
Vozačka dozvola:
B
Poznavanje rada na računalu:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
tri godine