Mladim poljoprivrednicima 45,7 milijuna kuna

Mladim poljoprivrednicima 45,7 milijuna kuna

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala je 146 novih ugovora iz Programa ruralnog razvoja, vrijednih 45,7 milijuna kuna, a namijenjenih za mlade poljoprivrednike. 

Riječ je o ugovorima namijenjenim financiranju operacije 6.1.1. Potpora mladim poljoprivrednicima. Ugovore je u ime Agencije potpisala ravnateljica Agencije Matilda Copić, a potpisivanju je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, koja je kao prioritet Ministarstva istaknula generacijsku obnovu poljoprivrednih gospodarstva i ruralnih prostora. Bez te mjere, bez mladih, bez pomlađivanja u sektoru poljoprivrede nema ni budućnosti, poručila je. Do danas je tako kroz tri natječaja za mjeru Potpora mladim poljoprivrednicima ugovoreno 1.343 projekta, a nakon današnjeg dana njih 1.489. U prva dva natječaja ugovoreno je 644 projekta mladih poljoprivrednika, a na trećem natječaju 699 projekata.

Ukupno ugovorena potpora s današnjim danom za tu mjeru iznosit će 512 milijuna kuna, ističe ministrica Vučković.

Iznijela je i podatke o učinicima te mjere u zadnje dvije godine - broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava čiji su nositelji mladi povećan je s nešto više od 20.000 na 22.300. 


Članak preuzet s privredni.hr

Utorak, 10.09.2019.