Motivirani ste i dinamični? Izbrišite to iz životopisa

MotivacijaUkoliko ste vrlo ambiciozni i skloni timskom radu te visoko kvalificirani, dinamični i željni rada, bolje da to ne naglašavate u svom životopisu prilikom traženja zaposlenja, pokazalo je novo istraživanje.

Riječi i fraze 'dinamičan' ili 'sposoban za rješavanje problema', prema istraživanju, pokazale su se kao najčešća šablona koja se koristi u žargonu popunjavanja životopisa. Kako tvrde znanstvenici, mnogi zaposlenici unatoč tome što su sami sebe opisivali 'dinamičnima' i 'inovativnima' u životopisu pokazali su se znatno drugačijima.

Istraživanje koje je provela stranica LinkedIn koja ima čak 58 milijuna članova pokazalo je da su izrazi kao što je 'motiviran' najpopularniji, a upravo zbog toga ne ostavljaju gotovo nikakav dojam na nadređene.

Druge česte i neoriginalne fraze koje se koriste su 'proaktivan', 'timski igrač' i 'poduzetan'. Jedan od istraživača je ustvrdio: 'Ovakve fraze mogu potencijalno zaposleniku čak više naštetiti nego pomoći, posebice ako ništa ne stoji iza njih. Ukoliko koristite ove izraze, preporučljivo ih je izbrisati iz životopisa.'

tportal.hr

Srijeda, 22.12.2010.