Kako napisati motivacijsko pismo – vodič korak-po-korak

Kako napisati motivacijsko pismo – vodič korak-po-korak

Ako se želiš javiti na određeni oglas za posao ili pak poslati otvorenu molbu, uz kvalitetno napisan CV (životopis), poželjno je, ali nije nužno, priložiti i motivacijsko pismo.

Saznaj kako napisati motivacijsko pismo koje će te dodatno predstaviti i istaknuti sve tvoje atribute koji će poslodvcu dokazati da si baš ti najbolji kandidat za posao.

Što je motivacijsko pismo?

Motivacijsko pismo je dokument u kojem kandidat iskazuje svoju motivaciju za određeno radno mjesto. Također, dobro je napisati i zašto se baš ta firma našla na popisu onih kod kojih želiš raditi te kako svojim znanjem, vještinama i iskustvom možeš doprinijeti ostvarenju njihovih ciljeva.

Oblik motivacijskog pisma

Obzirom da se radi o pismu, pravila su identična kao i kad pišeš klasično pismo. Motivacijsko pismo sadrži:

  • tvoje osnovne podatke
  • podatke od poslodavca kojem se obraćaš
  • datum i mjesto pisanja
  • naslov
  • sadržaj i 
  • potpis.

Kako napisati motivacijsko pismo

Kad krećeš pisati motivacijsko pismo, prvo napiši svoje osobne podatke pa onda podatke od poslodavca. Pripazi da ispravno navedeš ime firme, ali i adresu. Nakon toga slijedi datum i mjesto, naslov te onaj najvažniji dio – sadržaj.

Članak je preuzet s portala mojnovicv.com

LinkedIn

LinkedInPratite nas na LinkedIn-u zato što svakodnevno donosimo najnovije oglase, vijesti i savjete za traženje posla i razvoj karijere -> www.linkedin.com/company/posao-hr

LinkedIn - posao.hr

Srijeda, 22.04.2020.